Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tolga Tosun “Malta Projesi” için tarih verdi

100 dönüm üzerine piknik

100 dönüm üzerine piknik alanları, amfi tiyatro, midilli park, gezi alanı, mini spor sahaları, çocuk oyun parkları, bisiklet yolları, kaykay pisti, kendi ekolojik sistemi olan gölet, kafe, restoran ve çay bahçeleriyle Bandırma’nın büyük ölçüde yeşil alan ihtiyacının karşılamasının yanı sıra bir yaşam alanı olarak planlanan Malta Projesinde geri sayım başladı. Malta Parkı ve Yaşam Alanı’nın, Bandırma’nın sembollerinden biri olması bekleniyor.

Son yapılan çalışmalar ilgili bilgi veren Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, projeyi bir an
önce tamamlayarak Bandırma halkının hizmetine sunmak istediklerini söyledi. Projenin yaşama geçirilmesiyle birlikte Bandırma’nın marka değerine de katkı sunacaklarını aktaran Tolga Tosun, “Yaz aylarıyla birlikte inşaatlar hızlanacak. Bizim Malta Deresinde gölet inşaatımız devam ediyor. Gölet ihalesinin yanında tabii sert zemin ihaleleri de yapıldı. Kaykay pistleri, çocuk oyun parkları, amfi tiyatro, yürüyüş yolları ve piknik alanlarının yapılmasıyla ilgili de ayrı bir ihale yaptık. Havaların iyileşmesiyle birlikte çalışmalar daha da hızlanacak. Eylül sonu ekim başına kadar vaktimiz olacak. Ağaçların dikim zamanları var bütün fidanlarımızı, çiçeklerimizi aldık, çimlerimiz zaten hazır. Çocuk oyun gruplarını da aldık. Peyzaj konusunda bütün her şeyimiz hazır. Kısmetse Malta Projesini ekim kasım ayı gibi tamamlayarak Bandırma halkının hizmetine açmayı planlıyoruz.” dedi.
HER BAŞKANIN HAYALİNDEKİ PROJE
Bandırma’nın en büyük ihtiyacının yeşil alan olduğuna işaret eden Başkan Tolga Tosun, “Olabildiğince Bandırma’ya yeşil alan kazandırmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz Malta Projesi yılların projesi, her belediye başkanı burayı projelerine dahil etmişti. Çeşitli sebeplerle gerçekleştiremediler. Biz projenin üstüne eğildik, alanında uzman bir ekiple çalışarak gerekli tüm tedbir ve önlemleri aldık. Çok güzel bir proje hazırladık ve bir an önce Bandırmalıların hizmetine sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu alan 100 dönüme yakın bir alan yeşiliyle, sosyal donatılarıyla tam bir yaşam alanı olarak Bandırma halkına hizmet verecek”