Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tolga Tosun: “Abdestimizden kuşkumuz yok”

Geçtiğimiz günlerde Bandırma Belediyesi çalışanı O. Ç.’nin uyuşturucuyla yakalanmasının ardından Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, bir basın açıklaması yaparak olayın detaylarını anlattı.

Aday adaylığını açıkladığı gün konunun bazı basın yayın organları tarafından saptırılarak haberleştirildiğini belirten Tolga Tosun, O. Ç.’nin izinde olduğu bir dönemde uyuşturucu ile yakalandığını ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı bilgisini verdi.

Tolga Tosun, olaydan haberdar olmalarının ardından disiplin soruşturması açarak şahsın geçtiğimiz perşembe günü işine son verildiğini belitti. Şahsın makam şoförü olmadığını da kaydeden Tolga Tosun, “Cezada şahsilik ilkesi vardır. EYT çıktığından beri şoförlerimiz yok. Biz tasarruf gereği araç havuzu oluşturduk. Çok sayıda şoförümüz var. Biz de makam şoförü almak yerine aracımızı o havuzdan insanlara kullandırdık. Son dönemde gündeme gelen kişi de bu arkadaşlardan biri. Kendi izindeyken bir işe karışıyor. Nasıl oluyorsa aday adayı olduğum gün bu haberleştiriliyor. Hemen bu işle ilgili disipline sevk edin dedik. Geçen hafta belediye ile ilişkisi kesildi. İşin içinde uyuşturucu olması ve bağlantının bana doğru kurulması üzücü. Ben Bandırma evladıyım, ailemi de herkes bilir bu işlere girmeyeceğimi bilir. Bu kişiyi bizimle özdeşleştirip manipülasyon yaparak algı oluşturmaya çalışıyorlar. Burada hangi araç kullanıldı. Hepsi var. Hangi partinin yönetim kurulu üyesinin kardeşinin aracıyla gidildiği belli.” dedi.

“İFTİRALARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Bandırma Belediyesi’nde 1000’e yakın personelin çalıştığını hatırlatan Tolga Tosun, suçun şahsi olduğunu belirterek bugüne kadar belediyede çalışan ve çeşitli suçlara adı karışan 4 kişinin daha disiplin soruşturmasıyla işlerine son verildiğini söyledi. Tolga Tosun, “Olabildiğince şeffaf, adaletli hizmet etmeye çalışıyoruz. Hiç kimsenin hakkını kimseye yedirtmeden. Ailemizin bize öğrettiği örf, âdet, adalet kuralları çerçevesinde bu memlekete hizmetimizi yerine getirmeye çalışıyoruz ama şunu da söyleyeyim bu tarz karalamalar, bu tarz iftiralara, bu tarz suçlamalara da boyun eğmem, hukuk adamıyım. Şu anda belediye hukukçusu da dahil olmak üzere kendi avukatlık bürom, kendi meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber ciddi bir hukuk kadrosuyla işin paylaşımlarını yapan, bunun altında yorumlarını yapan bu konuyla ilgili suçsuz yere atılan iftiralara boyun eğmeyeceğiz, bu konularla ilgili atılan iftiralar konusunda çalışma yapacağız.” dedi.

“İŞİN İÇİNDE KİMLER VAR ARAŞTIRILSIN”

Bir basın yayın organında olayla hiçbir ilgisi olmadığı halde Belediye Şirket Müdürü Metehan Turhan’ın fotoğrafının kullanılmasını da eleştiren Tolga Tosun, şunları söyledi: “Kendisinin resmini buzlayarak yapmışlar ve benim yanımda olduğunu bugün siz belki yeni öğrendiniz ama 15-16 senedir herkes bilir. Belediye şirketimize gelen bu bir karalamadır. Bu yapılan çok yanlış bir şeydir, ailesi çocuğu olan bir kişidir. Bu konuyla geçen haftadan beri ciddi şekilde algı vardı. Sapla samanın ayrılması ve bu işe kimler girmiş, kimlerin vasıtasıyla gidilmiş ondan sonra bu işin içine kimler varmış, sonra yönetim kurulu birileri olduğu için mi saklanmış, nasıl olmuş? O konunun ciddi şekilde araştırılması gerektiğini düşünüyorum.”

HABER MERKEZİ

DİĞER VİDEOLAR