Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıp fakültesi Bandırma’da eğitime başlayacak

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek yeni dönem öncesi üniversiteyle ilgili bilgiler verdi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı 2 Ekim’de resmen başlayacak. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, basın mensupları ile bir araya gelerek yeni eğitim öğretim yılı öncesi değerlendirmelerde bulundu.
8 yıllık görev dönemini bitirmesi nedeniyle yeni eğitim-öğretim yılında rektörlük görevinden yakın zamanda ayrılacağını belirten Rektör Özdemir, 2015 yılından bu yana 8 yılda üniversitede yaptıkları çalışmaları anlattı. 2015 yılında 5 fakülte ile yola çıktıklarını kaydeden Özdemir, “2023 yılı itibariyle fakülte sayımız 12’ye çıktı. Toplam 8 bin 975 öğrenci kapasitemiz 8 yıl içinde bu yıl itibariyle 23 bin 169’a çıkmasını bekliyoruz. İlk yıllarımızda 171 uluslararası öğrencimiz vardı ve hiç lisansüstü öğrencimiz yoktu. Üniversitemizde bu yıl itibariyle bin 686 lisansüstü ve 2 bin 450 uluslararası öğrencimiz bulunuyor.” dedi.
“HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR VE GELİŞİYORUZ”
Bölüm ve program sayılarını 164’e çıkardıklarını aktaran Rektör Özdemir, “Yıllar içinde akademik ve idari personel sayımız artmıştır. 2015 yılında 88 idari ve 120 akademik olmak üzere 208 personelimiz ile çalışırken 2023 yılı itibariyle 362 idari ve 608 akademik personel olmak üzere bin 54 personelimiz ile birlikte çalışıyoruz. 2015 yılında 16 olan bina sayımızı ise bu yıl itibariyle 40’a çıkarmış bulunmaktayız. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak her geçen gün büyüyor ve gelişiyoruz.” diye konuştu.
BANÜ’DE TOPLAM AKADEMİK YAYIN SAYISI 10 BİN 876
Özellikle uluslararası yayın yapan üniversiteler arasında iyi bir noktada olduklarını söyleyen Rektör Süleyman Özdemir, “Üniversitemiz Akademik personeli tarafından gerçekleştirilen yayınlar Türkiye ortalamasının üzerinde seyrediyor. Üniversitemizde 2022 yılı içinde gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası kitap, kitap bölümü, makale ve bildiri olmak üzere toplam yayın sayısı bin 864 ve akademisyen başına düşen yayın sayısı 3,35’tir. Üniversitemizin kuruluşundan 2023 yılına kadar yapılmış olan toplam yayın sayısı 10 bin 876’dır ve akademisyen başına düşen yayın sayısı her yıl artış göstermektedir. Akademik başarı anlamında yavaş yavaş ileri giden bir üniversite olduk, daha da iyiye gideceğiz.” dedi.
“İLETİŞİM FAKÜLTESİ BU DÖNEM EĞİTİM VERMEYE BAŞLAYACAK”
Yeni açılan fakülteler hakkında bilgi veren Rektör Özdemir, “Geçtiğimiz günlerde yayınlandığı üzere İletişim ve Ziraat Fakültesi olarak 2 fakülte açtık. İletişim fakültemiz şuan aktif bir halde bu dönem eğitim vermeye başlayacak. İletişim Fakültemizin açılmasıyla birlikte iletişim alanında öğrenim gören öğrencilerimizi tek çatı altında toplayacağız. Önümüzdeki sene gelen öğrencilerimiz, öğrenimlerini tamamladığında İletişim fakültesinden mezun olmuş olacak.” diye konuştu.
“TAGEM’İN VARLIĞI ZİRAAT FAKÜLTEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Ziraat fakültesi için çalışmaların başladığına değinen Özdemir, “Ziraat Fakültesi için ise bu yılı altyapı ve laboratuarların hazırlanması, bölümlerin açılması ve akademik personel alımı için bir hazırlık aşaması olarak planladık. Bu sene hazırlıklarımızı tamamlayarak önümüzdeki yıl bölümleri açacağız. İngilizce olarak fakültemizi faal hale getirmeyi hedefliyoruz. Zirai anlamda gelişmiş bir bölge içindeyiz. Bandırma’da TAGEM’in varlığı ziraat fakültemiz için çok önemli.”dedi.
“TIP FAKÜLTESİ’NDEKİ AKADEMİK PERSONEL SAYISI 75’E ÇIKACAK”
İstanbul’da eğitim gören Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri için müjdeyi veren Rektör Özdemir, “Önümüzdeki 2024-2025 eğitim-öğretim yılı eylül ayı itibariyle Tıp Fakültemizi tamamıyla Bandırma’ya taşıyoruz. Bütün dersleri verebilecek altyapıya sahibiz. Laboratuarlarımızı bitiriyoruz. Tıp Fakültesi öğrencilerimiz önümüzdeki sene bütün derslerini Bandırma’da görecek. Tıp Fakültemiz de bütün dersleri verebilecek kapasite ve altyapı ile Bandırma’da eğitim vermeye başlayacak. Fakültemize yaklaşık 16 akademik personel daha alınacak. Bu alımlar ile birlikte Tıp Fakültesi’ndeki akademik personel sayısı 75’e çıkacak. Bandırma’da yaklaşık 80’e yakın akademik personel ile fakültemizde eğitim vermeye başlayacağız.”diye konuştu.
Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin