Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret Odası’nın yeni bina için yer tahsis talebi meclis gündeminde

Bandırma Belediye Meclisi’nin haziran

Bandırma Belediye Meclisi’nin haziran ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Bandırma Ticaret Odası’nın Bandırma Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası Projesi için istediği parselin tahsis talebi meclis tarafından Kıymet Takdir ve İnceleme Araştırma Komisyonu’na sevk edildi.

Bandırma Belediye Meclisi’nin haziran ayı olağan toplantısı Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun başkanlığında yapıldı. Belediye Meclisi’nin başında 6 Haziran’da hayatını kaybeden Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Koçyiğit hakkında konuşan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Acımız büyük, eskiden beri hukukumuz olan bir parti büyüğümüzdü. Bizimle beraber meclis üyeliği yaptı. İyi niyetli ve sevgi doluydu. Ailesine, sevdiklerine ve Bandırma’ya baş sağlığı diliyorum.”dedi.

BTO YENİ HİZMET BİNASI PROJESİNİ TANITTI

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un mayıs ayı faaliyetlerini sunmasıyla başlayan toplantıda 4 ek gündem maddesi ile toplam 10 madde gündeme sunuldu. Meclisin 6’ncı maddesi olan Bandırma Ticaret Odası Başkanlığı’nın 600 Evler Mahallesi, 2491 Adada 2 No.lu Parselin Devir talebi hakkında Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz’a söz verildi. Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Yılmaz, ön tasarımını hazırladıkları Bandırma Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası projesini bir sine vizyon gösterimi ile meclis üyelerine tanıttı.

YILMAZ: “BANDIRMA’YA DEĞER KATACAK BİR PROJE”

Proje bedelinin 70 -100 milyon lira arasında olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “24 yıl önceki şartlara göre yapılmış ve marka değeri biraz geride kalmış binayı, Bandırma’ya değer katacak bir proje olarak sizlere sunuyoruz. Bu tasarladığımız binayla ilgili çeşitli algılara rağmen sizlerden bölgenin en büyük sivil toplum kuruluşu adına o alanı talep ediyoruz. Şehrimizin en büyük sorunlarından biri olan tiyatro, konferans gibi organizasyonların düzenlenebileceği şehrin ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde bir alanı bu yapı içerisinde Bandırma’ya kazandırmak istiyoruz. Bandırma Ticaret Odası, hiçbir ticari kaygı ve şahsi menfaat gütmeksizin sadece şehre ve Bandırma’nın ticaret dünyasına yakışacak bir yapıyı oluşturmak için bu zorlu görevi üstleniyor. Sizlerden de tüm üyelerim ve şehrim adına bu projeye destek olmanızı talep ediyorum.”dedi.

“OLDU BİTTİ YOK, HEP BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ”

Bandırma Ticaret Odası’nın sunduğu proje hakkında oluşan rant algısı iddialarına cevap veren Bandırma Belediye Başkanı Tosun, “Bandırma sivil toplum kuruluşlarından en önemli kurumlardan biri. Kamudan kamuya nasıl rant gelecek. Kamu kamuya peşkeş çekemez. Oldu bitti yok, hep birlikte karar vereceğiz. İhale yok burada devir var. Biz bu kurumlara sahip çıkacağız. Bu kurumlar bizim göz bebeğimiz.”diye konuştu.

BTO TALEBİ KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

Gündemin 4’üncü maddesi olan 600 Evler Mahallesi,2491 Ada 2 No.lu parselde İmar Planı değişikliği yapılması talebi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yazısı oylamaya sunularak oy birliğiyle komisyona sevk edildi. Bandırma Ticaret Odası Başkanlığı’nın 600 Evler Mahallesi, 2491 Adada 2 No.lu Parselin devir talebi gündemin 5’inci maddesi olarak meclise sunuldu. Bandırma Ticaret Odası Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere talep edilen parselin talebi meclis üyeleri tarafından yer bedelinin belirlenmesi için Kıymet Takdir Komisyonu’na ve İnceleme Araştırma Komisyonu’na oy birliğiyle sevk edildi.

Haber: Nur Uysun/ Selin Girgin