Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret Odası’nda il zirvesi

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 100 il açıklamasının ardından Bandırma’yı da il olma heyecanı sardı. Bandırma Ticaret Odası’nda Bandırma’nın önemli isimleriyle zirve gerçekleştirildi.

19 ilçenin il olması konuşulurken Bandırma’da da il olma heyecanı yükseliyor. Bandırma Ticaret Odası’nın öncülüğünde il zirvesi gerçekleştirildi. Bandırma’daki önemli isimlerinin bir araya geldiği zirvede Bandırma’nın il olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu.

Bandırma’nın il olması konusunda fikir alışverişi yapılan toplantıya; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, BANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve STK başkanları katıldı.

YILMAZ: “ŞARTLARIN HEPSİ İLÇEMİZDE FAZLASIYLA MEVCUTTUR”

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz açılış konuşmasında, coğrafi konumu, ekonomik durumu, sosyal gelişmişlik düzeyi, sürekli artan ticaret ve sanayi hacmi gibi avantajları ve il merkezine olan uzaklığı sebebiyle sıkıntılar yaşandığı için Bandırma’nın il olmasının istendiğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Konu siyasetin gündemine düşmeden önce Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin değerli akademisyenleri ve birimlerimiz arasında yapılan görüşmelerde Bandırma’nın potansiyelini gözler önüne serecek detaylı bir raporlamanın yapıldı. Nüfus, il merkezine uzaklık, şehirleşme, ulaşım durumu, internet, ekonomik çeşitlilik ve eğitim durumu gibi bahsedilen il olma şartlarının hepsi ilçemizde fazlasıyla mevcuttur.” dedi.

BAŞKAN TOSUN: “ÇOK YAKLAŞTIĞIMIZA İNANIYORUM”

Bandırma’nın geçmiş dönemlerde il olmaktan 2 defa döndüğünü belirten Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Belki de geçmiş yıllara nazaran il olmaya en çok yaklaştığımız dönemdeyiz. Hepimiz bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Ancak hep birlikte hareket etmemiz ve bu konuda gerekli kulisleri yapmamız gerekiyor. Bandırma’nın şu anda yapmış olduğum görüşmelerdeki il olma potansiyeli çok yüksek. Bu toplantıda bulunan herkesin üzerinde büyük bir sorumluluk var. Bizim kendi kuvvetimizi, birliğimizi, beraberliğimizi göstermemiz gerekiyor. Çok yaklaştığımıza inanıyorum.” dedi.

TAN: “EN DOĞRU ADIM SİYASİ LOBİ YAPABİLMEMİZDİR”

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, “Bandırma’nın il olmasını ısrarla istedik. Dolayısıyla bugün bu işin çözümüyle ilgili en doğru adım bir siyasi lobi yapabilmemizdir. Bugün iktidarda olan özellikle AK Parti ve MHP için bu isteğimizi doğru bir şekilde anlatabilirsek Bandırma bana göre hemen il olur.” diye konuştu. Milliyetçi Hareket Partisi adına söz alan eski Bandırma Belediye Meclis Üyesi Harun Algül, “Sayın Devlet Bey’in 100’üncü yılda 100 söz çalışmasının ilki 100 il, bin ilçeydi. Bu noktada ben bunun çok önemli ve çok ciddi şekilde ilerlediğini düşünüyorum. Burada temsilcileri olduğumuz kurumlara ve partilerimize Bandırma’nın il olmasının ülkemize ve bölgemize faydası konusunda bir brifingler vermeliyiz.” dedi.

DOĞAN: “İNŞALLAH BANDIRMA’YI İL YAPACAĞIZ”

Konu hakkında söz alan AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, “AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan’ın selamını iletiyorum. O da genç ve deneyimli bir milletvekilimiz. Sayın Devlet Bahçeli’nin konuyu gündeme getirdiği günden beri devamlı mecliste Bandırma’nın il olmasıyla ilgili kulisler yapıyor. Siyaseti bir kenara bırakıp bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çok yaklaştık.” diye konuştu. İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, “Biz de İYİ Parti olarak her ne kadar muhalefet partisi olsak da bu konuyu siyaset üstü bir durum olarak değerlendiriyoruz. Hepimiz bir güç birliği oluşturacağız ve inşallah İYİ Parti Balıkesir Milletvekilimiz Turhan Çömez’in de desteğiyle Bandırma’yı il yapacağız.” dedi.

ÖZDEMİR: “BANDIRMA’YI HEP BİRLİKTE YUKARIYA TAŞIMALIYIZ”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Bandırma’da bir üniversitenin olması aslında il olma ihtimalini güçlü kılıyor. Bandırma il olma potansiyeline sahip ve Bandırma’yı hep birlikte yukarıya taşımalıyız. Bize de bir görev düşerse o görevi yapmaktan mutluluk duyarız.” diye konuştu. Bandırma’nın il potansiyelini ortaya koymak adına yapılan araştırma kurulunda yer alan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Metehan Yılgör, il olunması halinde Bandırma’nın ilçesi olacak şehirlerin STK, dernek ve oda başkanlarıyla iletişime geçerek ortak çalışma sağlanması gerektiğini dile getirdi.

“BU AİLE BÜYÜYECEKTİR”

MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı Tolga Tetik, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın eski MÜSİAD Genel Başkanı olduğuna işaret ederek Bandırma’nın il olması konusunda Bolat’ı ziyaret etmeyi planladıklarını belirtti. BANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu, “En nihayetinde bu il olma konusuyla birlikte, bu aile büyüyecektir. Lütfen birliğimizi koruyalım. İçimizde eleştirelim, dışarıdan koruyalım.” dedi. Toplantıya katılan STK temsilcileri, oda ve dernek başkanları söz alarak Bandırma’nın il olması ve bu konuda yapılması gereken çalışmalar ile ilgili fikirlerini belirtti.

Haber: M. Nur Uysun