Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

THK’nın 99’uncu yaşı Bandırma’da kutlandı

Türk Hava Kurumu’nun (THK)

Türk Hava Kurumu’nun (THK) kuruluşunun 99’uncu yılı Bandırma’da düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutlandı.
16 Şubat 1925 yılında Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak ve havacılık sektörünün gelişmesini sağlamak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu, bu yıl 99’uncu yılını kutluyor.
Türk Hava Kurumu Bandırma Şubesi tarafından, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene Bandırma Belediye Meclis Üyesi Aydilek Gönenç, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, Bandırma Belediye Başkan Adayı Dursun Mirza, THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler ve vatandaşlar katıldı. Törende THK Bandırma Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Tören İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

“99’UNCU YILIMIZ KUTLU OLSUN”
Çelenk sunma töreninin ardından konuşan THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, “Türk Hava Kurumu bugün tam 99 yaşına ulaştı. 99 senelik bir serüvende birçok zorluğa rağmen bugünlere gelen kurumumuz, dünyada parmakla gösterilebilecek bir olgunluğa erişmiş olmanın gururunu yaşıyor. Türk Hava Kurumu eğer kurulmasaydı ülkemiz bugün havacılık sanayisinde bulunduğu konumda bulunmayacaktı. Türk Hava Kurumu ülkemiz için çok önemli ve değerli bir kurumdur. 5 yıldır kayyum süreci içinde bulunuyoruz. Demokratik olarak yönetimsizlik ve beceriksizlik söz konusu… Ancak unutulmamalıdır ki Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk Hava Kurumunu kurarken Türk milletine armağan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet var oldukça Türk Hava Kurumu da var olacaktır. 99’uncu yılımız kutlu olsun.”dedi.
Haber: Mihriban Nur Uysun