Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Terzi Tomris’ten öğrencilere destek

Uzun yıllardır Bandırma’da terzilik

Uzun yıllardır Bandırma’da terzilik yapan Terzi Tomris Kutluay, günden güne toplumu etkileyen hayat pahalılığı nedeniyle öğrencilere indirim yaparak destek oldu. Kutluay , “Beni tanıyan ve her zaman yanıma gelen bir sürü öğrenci var. Okuyan her çocuğun sonuna kadar arkasındayım.” dedi.
Bandırma’da 11 yıldır esnaflık yapan Terzi Tomris Kutluay, üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla getirdikleri ürünlerde indirim yapıyor. Her gün artan zam oranlarına karşı öğrencilere destek verilmesi gerektiğini söyleyen Esnaf Kutluay, “Bizim zamanımızda kız çocukları maddi, manevi durumlardan dolayı okutulmazdı. Benim de okula gitmek her zaman içimde kaldı. Bir şeyleri başarmak ve iş sahibi olmak istediğim için 36 yaşında halk eğitim kursuna giderek 3 yıl eğitim aldım. Bugün kendi işletmemi kurdum ve 11 yıldır esnaflık yapıyorum. O zamanın şartlarını aşarak bugün bir şeyleri başarmanın gurunu yaşıyorum. Ülkenin durumuna baktığımızda gelen zamlardan dolayı bu jenerasyonda da okuyabilmek, okutabilmek çok güçleşti. Öğrencilere bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedim. Bu yüzden indirim yaptım. Beni tanıyan ve her zaman yanıma gelen bir sürü öğrenci var. Okuyan her çocuğun sonuna kadar arkasındayım.” dedi.


“KADIN ELİNİ ATTIĞI YERİ GÜZELLEŞTİRİR”
Kadınların topluma kazandırılması gerektiğini belirten Kutluay, “Halk eğitimde kursa giderken dükkân açmam için beni en çok destekleyen hocalarımdı. Her zaman ‘yaparsın’ diyerek arkamda durdular. Dükkânımı açtıktan sonra benim gibi adım atmaktan çekinen kadınları, cesaretlendirmek için ziyarete geldiler. Toplumda kadınlar aile, eş gibi durumlardan dolayı baskılanıyor ve üstlerine bütün görevleri yüklüyorlar. Kadınları geri planda bırakıyorlar. Hiçbir kadın yaşı kaç olursa olsun topluma katılmaktan ve hayallerini gerçekleştirmekten korkmamalı. Bende o kadınlardan biriydim. Gördüm ki cesaret aslında bizim içimizde. Kadın elini attığı yeri güzelleştirir. Şu anda aklımda hiç olmayan bir mesleği yapıyor ve 11 yıldır her gün şükrediyorum. Bugün geldiğim yer benim için bir hayaldi. Azimle çalıştım. Bandırma’da işçiliğimle adımı duyurdum ve esnaf Tomris olmayı başardım.” diye konuştu.
“YETİŞTİREBİLECEĞİMİZ BİR ÇIRAK YOK”
Gençlerin artık terzilik mesleğine yönelmediğini söyleyen Kutluay, “Eskiden terzilik mesleği özeldi ve çok daha fazla müşteri oluyordu. Şimdi tekstil ürünleri çıkması sebebiyle müşteri potansiyeli değişti. Özellikle gençler bu mesleğe yönelmediği için istihdam sağlanmıyor. Bizden sonra mesleği devam ettirebilmesi için yetiştirebileceğimiz bir çırak yok. Bazı meslekleri artık gençler tercih etmiyor. Terzilik mesleği her zaman devam edebilecek bir meslek olsa da gelişen teknolojiyle evriliyor. Müşteri sayımız da buna bağlı olarak değişebiliyor. Mesela en yoğun dönemi yazın ilk 3 ay düğün sezonunda yaşıyoruz.” dedi.
Haber: Selin Girgin