Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarımın sorunları Bandırma’da masaya yatırıldı

Bandırma Belediyesi, Bandırma Rotary

Bandırma Belediyesi, Bandırma Rotary Kulübü, Bandırma Ticaret Borsası, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Trakya Birlik Kooperatifi işbirliğiyle gerçekleşen “11’inci Tarım Paneli” Bandırma Ticaret Borsası’nda gerçekleşti.

Bu sene 11’incisi gerçekleşen Tarım Paneli’nde Bandırma’da ve bölgedeki tarım sorunları konuşuldu. Tarımsal faaliyetlerin geleceği hakkında konuşulan panelde tarımın temel zorluklarına değinildi. Panele, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, Rotary Kulübü Bandırma Şube Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Uğur, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve çiftçiler katıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cem Aldağ’ın moderatörlüğünde yapılan panelde konuşmacı olarak Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Onay, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Eker ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin yer aldı. Açılış konuşmasında 11’incisi Tarım Paneli’nin Bandırma için önemli bir katma değer olduğunu belirten Başkan Can Ata Tan, “Sadece Türkiye’ye değil, dünyada uluslararası rekabet edebilir bir ürün yetiştirebilmek çok önemli. Bu konuda kullanabileceğiniz, faydalanabileceğiniz ne varsa bunları en kısa sürede kazanıp üretime, yatırıma bir an evvel geçirmemiz lazım.” dedi.

“BANDIRMA BÖLGENİN EN ÖNEMLİ TARIM KENTİ POZİSYONUNDADIR”

Bandırma’nın ticareti, sanayisi, sosyal ve kültürel seviyesi ile birlikte aynı zamanda bölgenin en önemli tarım kenti pozisyonunda olduğunu söyleyen Burak Uğur, “Bandırma Rotary Kulübü olarak biz de ‘kendinden önce hizmet’ mottomuz ile beraber bölgemizdeki tarıma katkı sunabilmek amacıyla 11 yıldır kesintisiz olarak kentimizde tarım panelleri düzenliyoruz. Bu tarım panelleri her yıl bölge üreticisinin ufkunu açacak, bölgede yeni dinamikleri ortaya çıkartacak, bölge üreticisinin sesini duyuracak bir görev edinmiştir.”dedi. Başkan Uğur, Bandırma Tarım Platformu’nun kurulması için çağrıda bulundu.

TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE DEĞİNİLDİ

İklim Krizi ve tarım ekosistemi konularında sunum yapan Prof. Dr. Meltem Onay, sürdürülebilir tarımın önemine değindi. Onarıcı tarıma bir an önce geçilmesi gerektiğinin altını çizen Onay, su kirliliğinin tarım ve hayvancılıkta tüketilen su aracılığıyla yiyeceklere de etki ettiğini belirtti. Konuşmasında teknolojinin tarımdaki önemine değinen Prof. Dr. Bülent Eker, tarımda ileri teknoloji kullanımı ve yapay zeka hakkında bilgi verdi. Günümüz şartlarında kullanılan tarım makinelerinin oldukça gelişmiş olduğunu belirten Eker, yapay zeka yardımıyla tarımın daha da gelişeceğini belirtti. Prof. Dr. Harun Baytekin ise Anadolu Medeniyetleri’nin geçmişten günümüze tarıma katkıları hakkında bilgi verdi.

Haber: Mihriban Nur Uysun