Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarımda yapay zeka devrimi

Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir

Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı TEMA Vakfı Bandırma İlçe Sorumlusu Burak Uğur, tarım sektöründe teknolojinin rolünün arttığına ve bu sayede gelecekte üretimin önemli noktalara ulaşacağına dikkat çekti.
Tarım sektörü, hızla gelişen teknolojiyle birlikte önemli bir dönüşüm yaşıyor. Akıllı çiftçilik uygulamaları ve tarımsal teknolojiler, sürdürülebilir tarımın gündeminde yer almaya devam ediyor. Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı TEMA Vakfı Bandırma İlçe Sorumlusu Burak Uğur, tarım sektöründe teknolojinin geliştiğine dikkat çekti.
Tarımda teknolojinin rolünün gün geçtikçe büyüdüğünü kaydeden Uğur, “ İleri tarım teknolojileri, üreticilere daha verimli ve sürdürülebilir bir tarım yapma olanağı sağlıyor. Sensörler, dronlar, yapay zekâ destekli analizler gibi teknolojiler, tarımın her aşamasında kullanılarak daha doğru ve etkili kararlar alınmasını sağlıyor. Her aşamada farklı teknolojiler önem kazanıyor. Tarlada, sensörler ve dronlarla, bitki hastalıkları veya sulama gibi konularda anlık veri toplanabiliyor. Bu, doğru ve zamanında müdahalelerin yapılmasını sağlıyor. Ayrıca yapay zekâ ve makine öğrenimiyle analiz edilen veriler, verimliliği artırmak için stratejik planlamalara olanak tanıyor.” dedi.


“TEKNOLOJİ KULLANIMI DAHA DA YAYGINLAŞACAK”
Teknolojinin tarımsal üretim üzerindeki etkilerine değinen Başkan Uğur, “Teknoloji sayesinde tarımsal üretimde önemli artışlar görülebilir. Daha az kaynakla daha fazla ürün elde etmek mümkün hale geliyor. Bunun yanı sıra, çevresel etkilerin azaltılması ve gıda güvenliği konularında da teknoloji büyük bir rol oynuyor. Sürdürülebilir tarım, teknolojinin getirdiği imkânlarla daha da güçleniyor. Gelecekte tarımda teknoloji kullanımı daha da yaygınlaşacak. Nesnelerin İnterneti (IoT), robotik sistemler ve biyoteknoloji gibi alanlardaki ilerlemeler, tarımı daha akıllı ve otomatik hale getirecek. Bu da daha verimli, çevreye duyarlı ve insan odaklı tarım uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlayacak.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin