Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarımda insan beynini taklit eden makineler geliştirilecek

Bandırma Belediyesi, Bandırma Rotary

Bandırma Belediyesi, Bandırma Rotary Kulübü, Bandırma Ticaret Borsası, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Trakya Birlik Kooperatifi iş birliğinde Bandırma Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen 11’inci Tarım Panelinde “Tarımda Yapay Zekâ” konusuna Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Prof. Dr. Bülent Eker dikkat çekti.

Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Tarım Panelinde, “Tarımda Yapay Zekâ” sunumunu sağlık sebepleriyle online olarak gerçekleştiren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Prof. Dr. Bülent Eker, Tarımda Yapay Zekâ için birçok iş adamının insan beynini taklit eden bir makine geliştirmeyi düşündüğüne dikkat çekti. Dr. Bülent Eker, “İş adamları yapay zekânın büyüleyici bir etken olduğunu görüyorlar. İnsan beynini taklit eden bir makine geliştirmeyi düşünüyorlar. Bu etkenlerin sonucunda da artık makine gibi çalışan ve insan gibi düşünen yapılar oluşmaya başlıyor.” diye konuştu.

“YAPAY ZEKÂ SAYESİNDE TARIM İLERİ SEVİYEYE TAŞINACAK”

Yapay zekâda özellikle Hollywood filmlerinin öne çıkarıldığını aktaran Prof. Dr. Bülent Eker, “Yapımcılar özellikle ilimleri fütüristtik hale getirmeye çalışırken yapay zekâ için Hollywood filmlerini öne çıkarttı. Yaşantımızın bir parçası olan cep telefonunun bile farklı bir yapı içerisinde dünyamızda geliştiğini ve insanların bu farklı yapı içinde varlıklarını sürdürdüğünü gördük. Mühendislik de bu parça içinde kendisine olan gelirini alıyor. İnsan beyniyle, yapay zekâ beynini ortaya koyarak farklı güzellikleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Tarımda teknoloji günümüzde önemli bir rol olarak yerini aldı. Gelişmeye devam eden makineler, yapay zekâ sayesinde daha da ileri seviyeye taşınacak” dedi.

Haber: Selin Girgin