Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihe ışık tutan kitap Bandırmalılarla buluştu

Yazar Rifat Esen’in Cumhuriyet’in

Yazar Rifat Esen’in Cumhuriyet’in 100’üncü yılına armağan ettiği kitabı okurlarla buluştu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğinde Yazar Rifat Esen’in Cumhuriyet’in 100. yılına armağan ettiği “İkinci Vatan Genç Cumhuriyet’e Sığınanlar 1933-1953” isimli kitabı tanıtıldı. Santral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Kitap Tanıtımı Söyleşi ve İmza Günü’ne; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı TEMA Vakfı Bandırma İlçe Sorumlusu Burak Uğur, Bandırma Belediye Başkan Aday Adayı Dursun Mirza, Bandırma Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bandırma Şube Başkanı Av. Ece Başaran ve vatandaşlar katıldı.

“VATANDAŞLIKLARI İPTAL EDİLDİ, İŞLERİNDEN OLDULAR”

Programın açılış konuşmasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şube Başkanı Av. Ece Başaran gerçekleştirdi. Başaran, “Onlar, 98 kişi olarak Almanya’da Nazi hükümeti iktidara geldiğinde yurtlarından kovuldular. Vatandaşlıkları iptal edildi ve mal varlıklarına el konuldu. Ardından bir dernek kurdu. Türkiye’de üniversiteler kurmak istiyordu. Atatürk, Türkiye’de çalışmaları için teklif götürülmesi talimatını verdi. O dönemin Türkiye’si için büyük özverilerde, fedakarlıklarda bulunarak bu insanların Türkiye’ye gelmeleri sağlandı. Kitabın daha fazlasını anlatmayayım. Bundan sonraki bölümünü yazarından dinleyeceğiz. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“ÇAĞDAŞ, DEMOKRAT DERNEKLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yerel yönetim olarak derneklere destek vermeye devam edeceklerini belirten Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “
Atatürk o kadar önder ve ileri görüşlü bir lider ki memleketlerinden kovulmuş onlarca bilim insanını memleketimize getirmiş. Türkiye’nin çağdaşlaşmasında, ilimde, bilimde ilerlemesini sağlamak amacıyla 100 yıl önce bunları düşünmüş. Bugün Türkiye’nin geldiği noktada konuşulacak çok konu var. O zamanki aydınlık günlerden bu günlere geldik. Özellikle son 20 yıllık iktidardaki karanlık günler devam ediyor. Bizler yerel yönetimler, belediyeler olarak mücadele ediyoruz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünde Derneği gibi çağdaş, demokrat dernekleri desteklemeye devam edeceğiz. Öncelikle Başkan Ece Başaran’a ve değerli yazarımız Rifat Esen’e çok teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

“ULUSUMUZUN CUMHURİYET’E BORCU OKYANUS KADAR”

Kitabın gelirlerinin ÇYDD’ye bağışlanacağını söyleyen Yazar Rifat Esen, “Bandırma Kuva-yi Milliye şehri olduğu için bu etkinliğin Bandırma’dan başlamasından gurur duydum. Bir Cumhuriyet insanı olarak uzun yıllar boyunca Cumhuriyet’e olan borcumu ödemeye çalıştım. Ulusumuzun Cumhuriyet’e olan borcu büyük bir okyanus kadar. Ben bir damla ödediğim zaman kendimi mutlu hissedeceğim diye bu kitabı yazmaya karar verdim. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş felsefesi olarak bilim, sanat, kültür ve kadın hakları gibi temeller üzerine şekillenmişti. Ancak içinde yaşadığımız dönemde bu değerlerin aşındırılmaya çalışıldığını düşündüğüm için bu konuların yer aldığı bir kitap yazmanın artık zaruri olduğunu düşündüm. Bu kitabı yazmam 4 yıl sürdü. Gelirlerinin de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi çok ulvi bir görev yapan kuruma bağışlamasını vicdani görev olarak gördüm. İlgilenen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından Yazar Esen, Başkan Tosun’a kitabını hediye etti. Programın sonunda ise kitaplarını okurları için imzaladı.

Haber: Selin Girgin/ M. Nur Uysun