Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Susurluk’ta lavanta şenliği

Susurluk Belediyesi, yılın ilk

Susurluk Belediyesi, yılın ilk lavanta hasadını gerçekleştirdi. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, “Beraber üretelim dedik ve mahsulün en değerlisini Susurluk’umuza kazandırdık.”dedi.

Geçtiğimiz seneler içinde lavanta üretiminde büyük ilerleme kaydeden Susurluk’ta ilk lavanta hasadı gerçekleşti. İl lavanta hasadını kutlamak amacıyla Lavanta Hasat Şenliği düzenlendi.

Susurluk Belediyesi tarafından ekilen lavantalarda 17 litre lavanta yağı ve 160 litre lavanta suyu elde edildiğini belirten Belediye Başkanı Nurettin Güney, “Şeker fabrikasının satılma aşamasında hemen devreye girerek belediye olarak şeker pancarı ekim işine başladık. 500 bin ton şeker pancarı üretimi sağladık. Susurluk halkına örnek olmak istedik. Bu sene 67 dönüm arazide şeker pancarı, 30 dönüm arazide ata tohumu, 10 dönüm arazide arpa ve 50 dönüm arazide ise halka dağıtmak üzere pirinç ekimi gerçekleştirdik.”dedi.

“LAVANTA HASADIMIZ SUSURLUK’UMUZA HAYIRLI OLSUN”

Altınotu, kekik ve adaçayı üretimi de yaptıklarını söyleyen Başkan Güney, “Ata tohumu buğday ekerek köylere tohumlar verdik. Lavanta ekimi yaptık. Bu yıl da ektiğimiz lavantalardan 17 litre lavanta yağı ile 160 litre lavanta suyu elde ettik. Lavanta bahçelerimizin 3’üncü yılında Hasat Şenliğini gerçekleştirdik. Beraber üretelim dedik ve mahsulün en değerlisini Susurluk’umuza kazandırdık. Şenliğimize katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekilimiz Sayın Burak Akburak’a, İYİ Parti İl Başkanımız Sayın Hasan Fehmi Yörük’e, ilçemiz siyasi parti temsilcilerine ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Lavanta hasadımız Susurluk’umuza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Haber: M. Nur Uysun