Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Susurluk’ta 13 ton ata tohumu hasadı

Susurluk Belediyesi’nin 2023 yılı

Susurluk Belediyesi’nin 2023 yılı ilk ata tohumu buğday hasadı gerçekleştirildi. Susurluk Belediyesi bu yıl 13 ton buğday hasat etti.

Susurluk Belediyesi’nin Ilıcaboğası Köyü’nde 34 dönümlük tarlaya ektiği ata tohumu buğdayı ilk mahsullerini verdi. 75 kilo buğday ile başlanan miktarı 2022 yılında 8 tona çıkaran Susurluk Belediyesi, bu yıl hasatta 13 ton ata tohumu buğdayı elde etti.

34 DÖNÜM ATA TOHUMU EKİLDİ

Geçmişte kullanılan ve hiçbir işlem görmeden yıllar önce olduğu gibi kalan doğal bir tohum türü olan ata tohum buğdayı üretilen ürünlerden alınan yeni tohumlar ile bir sonraki yılın ekiminde kullanılarak doğallığını koruyor. Kalite ve verim konusunda değerli olan yerli ata tohumunun varlığını koruması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını kaydeden Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, bu doğrultuda ekilen 34 dönüm ata tohumu ile yerli tohum üretimine katkı sağlamaya başladıklarını belirtti.

“DAHA SAĞLIKLI BİR SUSURLUK BIRAKMAK İÇİNÇALIŞIYORUZ”

Başkan Nurettin Güney, “75 kilo ata tohumu buğdayımız ile başladığımız yolculuğumuza 2023 yılında 13 ton ata tohumu buğdayı ile devam ediyoruz. Susurluk Belediyesi olarak ata tohumu buğdayı üretimimizde herhangi bir ilaç veya gübre kullanmıyoruz. Bu sayede nesiller öncesinden bizlere miras kalan geleneğimizi koruyarak gelecek nesillere daha sağlıklı bir Susurluk ve Türkiye bırakmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

Haber: M. Nur Uysun