Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sunay Akın, Cumhuriyet’in bilinmeyenlerini Bandırma’ya serdi

Bandırma Kitap Günleri’ne konuk

Bandırma Kitap Günleri’ne konuk olan Araştırmacı/Yazar Sunay Akın, “Cumhuriyet’e Giden Yol” söyleşisinde anlatımıyla Bandırmalıları büyüledi.

5’inci Bandırma Kitap Günleri’nin üçüncü gününde sahnenin son konuğu Araştırmacı/Yazar Sunay Akın oldu. 2005 yılında İstanbul Oyuncak Müzesi’ni kuran Sunay Akın, “Cumhuriyet’e Giden Yol” konulu söyleşisinde kendine has anlatımıyla Cumhuriyet’in önemini vurguladı.

CUMHURİYET KADINI, BİLGİ VE KİTAPLARIN ÖNEMİ VURGULANDI

Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine kadar bilim insanlarının karşılaştığı zorluklar üzerinde duran Sunay Akın, Kurtuluş mücadelesinin ve Cumhuriyet’in adı duyulmayan kahramanlarını, tarihin tozlu raflarından indirdi. Özgün anlatımıyla hikâyeleri yaşatan ve bu hikâyelerde Cumhuriyet kadınının, bilginin ve kitapların önemli rolüne değinen Sunay Akın’ın anlatısı kalabalık tarafından alkışlandı.

“CUMHURİYET BU YÜZYILDA YILDIZLARA YENİDEN BAKMAKTIR”

Cumhuriyet rejiminin toplumlara sağladığı kazanımları aktaran Akın, “Bandırma Belediyesi’nin düzenlediği Kitap Günleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün o cephede kazandığı büyük bir zaferdir. Cahilliğin gölgesinden ve karanlığından kurtulalım. Bu bilgilere hepimiz sahip olsaydık Cumhuriyet’e laf etmelerine fırsat vermezdik. Cumhuriyet bu yüzyılda yıldızlara yeniden bakmaktır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun.” diye konuştu. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, beğeniyle dinlenen söyleşiyi gerçekleştiren Sunay Akın’a hediye takdim etti.

Haber: Selin Girgin