Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal medya estetiğe mi zorluyor?

Son yıllarda estetik türlerinin

Son yıllarda estetik türlerinin popülaritesi sosyal medyanın etkisi ve efekt uygulamalarıyla yaygınlaştı. Modern çağın teknolojik getirilerinin ve olanaklarının hayatımıza girmesi de güzellik algısının değişmesine ve estetik operasyonların daha çok tercih edilmesine sebep oldu. Dr. Selin Fulya Tuna, ünlülere benzemek için bile gelen danışanların olduğuna dikkat çekti.

Bandırma’da en çok tercih edilen estetik türlerini aktaran Op. Dr. Selin Fulya Tuna, “Kulak Burun Boğaz Bölümü (KBB) olarak işlem yaptırmak isteyenlerin en çok tercih ettiği estetik türü rinoplasti denilen burunda şekil bozukluğu ameliyatı oluyor. Ameliyatsız estetik uygulaması olarak ise botoks tercih ediliyor. Yaş sınırı 18 yaşından itibaren başlıyor. İşlemleri yaparken hastayla birlikte karar vermeye çalışıyoruz. Yüzünde hangi görünümden mutsuz olduğunu ve nelerin değişmesini istediğini öğrenerek doğru ve en uygun işlemi anlatıyorum. Hastanın istekleri kişiye uygun değilse uygulamamayı tercih ediyorum. KBB Bölümü olarak ameliyat sırasında bir hastaya birkaç estetik işlem yapılabiliyor. Örneğin burun ameliyatı ile göz kapağı estetiği aynı seansta mümkün ama uzamış anesteziyi göze alarak 2’ den fazla estetik işlemi uygulamamayı tercih ediyorum. Ameliyatsız estetik uygulamalarda ise botoks, dolgu, Mezoterapi gibi işlemler aynı anda uygulanabilir.” dedi.

“ABARTI GÖRÜNTÜNÜN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR”

Hekimlerin en çok zorlandığı konunun hastanın istediği görüntüyü takıntı haline getirmesi olduğuna dikkat çeken Dr. Tuna, “Her güzel olarak algılanan şey estetik görünmeyebilir. Yaptığım işlemlerde abartıyı seven biri değilim ve genelde danışanlarımda fikirlerime saygı duyar. Nadiren abartı seven danışanlarım oluyor bu durumda kişinin tercihlerine saygı duymak gerekir. Özellikle dikkat ettiğim şey hastanın istediği görüntü mümkünse ve onun yüzüne yakışacaksa yapmak. Bazen imkânsızlar isteniyor. Başka birinden duydukları işlem onlara uygun değilse, kişinin sonunda mutsuz olacağını bildiğim için hekim olarak önermediğim için yapmamayı tercih ediyorum. Örneğin burun dolgusu isteyen danışanın burnu dolguyla değil ameliyatla düzeltilmesi gerekiyorsa ya da dudak dolgusu isteyen kişinin dudak yapısı dolguya uygun değilse asla işlem yapmam. Kliniğime fikir almaya gelen ve dolgu uygulamadığım birçok hastam oldu. Danışana neden olmayacağı ve istediği işlemin kendisine uymayacağı anlatılırsa birçok abartı görüntünün önüne geçilebilir.” diye konuştu.

“SOSYAL MEDYA KULLANIMI TALEPLERİ ARTTIRDI”

En uzun ameliyatın estetik burun ameliyatı olduğunu söyleyen Dr. Fulya Tuna, “Ameliyathane şartlarında yapılan tüm ameliyatların tüm cerrahi branşlarda anestezi riski vardır ve bunu hastalara mutlaka anlatıyoruz. Klinik şartlarında yapılan işlemlerde ise dikkatli olması gerekilen şey dolgu uygulamalarıdır. En uzun ameliyatımız estetik burun ameliyatları ortalama 3-4 saat sürebiliyor. Son dönemlerde ameliyatsız estetik uygulamalar ön planda. Örneğin botoks, dolgu, Mezoterapi, ip askı, altın iğne, Hıfu gibi cihazlı gençleştirme işlemleri ameliyatlara olan talebi azaltıyor. Sosyal medya kullanımının ve selfie çekimlerin artmasıyla da talepler son zamanlarda artış gösterdi. “ dedi.

“TREND OLARAK EN ÇOK UYGULANAN BOTOKS VE DUDAK DOLGUSU”

15 yıldır kulak burun boğaz uzmanı olarak görev yaptığını kaydeden Dr. Tuna, “Özel kliniğimde hastalarıma bakmaya devam ediyorum son 3 senedir ameliyatlı/ameliyatsız estetik işlemleri uygulamaya başladım. Hastalarım arasında ünlülere benzemek için gelenler de oluyor. Yanak inceltme ya da çene hattı belirginleştirmek isteyen bazı hastalarım birkaç ünlünün adını veriyor. Ünlülerin bir kısmını tanıyorum bazılarını hiç duymamış oluyorum hastalarım bana gösteriyor. Trend olarak şu anda en çok uygulanan işlem botoks ve dudak dolgusu. Cilt tiplerine göre de estetik çeşitlerinde farklılık gören işlemler var. Özellikle mezoterapi uygulamalarında cilde göre kullanacağımız ürün seçeneği değişiyor. Kişinin yaşı, cildinin kuru, gözenekli ve elastikiyeti kaybı fazla olması tercihleri belirliyor.” diye konuştu.

“BANDIRMA’DA HİÇ GÖRMEDİĞİM KADAR SÜNİZİT HASTASI GÖRDÜM”

Meslek hayatı boyunca en çok sinüzit hastasını Bandırma’da gördüğünü kaydeden Dr. Fulya Tuna, “Kulak burun boğaz hastalıklarında her mevsim hastalık görülme oranı değişir. Yazın havuz, deniz sezonuna bağlı kulak ağrıları ve kulak tıkanıklıkları, bahar aylarında alerjik rinitler ile sinüzitler, kışın üst solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıklarla karşılaşıyoruz. Daha önce Türkiye’nin birkaç ilinde görev yaptım ama 15 yıllık KBB hekimliğim boyunca Bandırma’da hiç görmediğim kadar sinüzit hastası gördüm. Buradaki sebeplerin alerji hastalığının çok sık olmasından kaynaklı olduğunu ve ayrıca rüzgâr, nem, sanayi, bitki örtüsü, kümes hayvancılığının yaygın olması nedeniyle sinüzitin çok olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Haber: Selin Girgin