Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal Market ihtiyaç sahiplerinin hizmetinde

Bandırma Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin

Bandırma Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına ulaşımını kolaylaştıran Sosyal Market Projesi’ni başlattı.

Bandırma Belediyesi’nin birkaç ay önce çalışmalarına başladığı Sosyal Market Projesi hayata geçti. Bandırma’da yaşayan ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaç duyduğu ürünleri seçerek almasını ve yapılan yardımların kolaylaşmasını hedefleyen proje büyük ilgi gördü.

Bandırma Belediyesi’nin ürettiği Bandırma Halk Gıda ve diğer birçok temel ihtiyaç malzemesinin yer aldığı Sosyal Market’ten ihtiyaç sahibi bireylerin başvurarak rahatlıkla faydalanabileceği belirtildi. Bandırma Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı’nda açılan Sosyal Market ile ihtiyaç sahiplerinin temel gıda ve ihtiyaç malzemelerine uygun fiyatlarla ulaşabilmesi sağlandı.

BİNE YAKIN İHTİYAÇ SAHİBİ FAYDALANIYOR

Sosyal Market’ten bine yakın ihtiyaç sahibinin faydalandığı ve bu sayının her geçen gün arttığı belirtildi. Sosyal inceleme uzmanı tarafından hazırlanan inceleme raporu doğrultusunda değerlendirme kurulu kararına göre ihtiyaç sahibinin Sosyal Market’ten yararlanıp yararlanamayacağının belirlendiği aktarıldı. 500 kontur lira değerinde kart hazırlandığı ve bu kartın içindeki konturun her ay yenilendiği kaydedildi.  Sosyal Market haftanın 6 günü, saat 09:00-18:00 arası çalışıyor. Sosyal Market’te Bandırma Belediyesi’nin tescilli markaları ve temel ihtiyaç ürünlerini içiren 30 çeşide yakın ürün bulunuyor. Sosyal Market’e ulaşım sağlayamayan engelli ve yaşlılar için her ay 500 kontur değerinde koli hazırlanıp adreslerine ulaştırılıyor.

VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI HEDEFLENDİ

Ülkenin ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçtiğini ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla Sosyal Market’i hayata geçirdiklerini söyleyen Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Yardım götürdüğümüz vatandaşlarımızın kimi ihtiyaçları erzak kolilerinin içindeki ürünlerle uyuşmuyordu. Biz bunun önüne nasıl geçeriz diye düşündük. Kapalı Pazaryeri’nin altında daha önceden balık hali olarak kullanılan yeri değerlendirdik. Vatandaşların uygun şartlarda alışveriş yapabileceği bir market haline getirdik.” dedi.

“SOSYAL MARKETİMİZ, KENTİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Belirlenen miktarları sosyal kartlara yükleyerek ihtiyaç sahiplerinin Sosyal Market’ten alışveriş yapmasını sağladıklarını söyleyen Başkan Tosun, “Kartla oradan ne istiyorlarsa onu alacaklar. Yani bizim dayatmamızı değil kendi ihtiyaçlarını alabilecekler. Vatandaşların yükünü hafifletebilecek projelerle vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Hemşerilerimiz, güvenilir ve uygun fiyatlarla BANSÜT gibi tescilli markalarımızın yanı sıra birçok temel ihtiyaç ürününe kolaylıkla ulaşabilecekler. Ekonomik sıkıntıların gölgesinde kalan hemşerilerimize umut ışığı olmak için yola çıkarak hayata geçirdiğimiz Sosyal Marketimiz, kentimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Haber: M. Nur Uysun