Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şenel, “Hatay halkı sahipsiz bırakılıyor”

Bandırma’da 6 Şubat 2023

Bandırma’da 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen depremin 1’inci yıl dönümü dolayısıyla siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları hayatını kaybedenleri andı.

Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Merkezli, 11 ili etkileyen deprem ile ilgili ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açıklamada TİP Bandırma İlçe Başkanı Şerife Sevim Şenel, “Bugün 6 Şubat 2024, 11 ili yerle bir eden Kahramanmaraş merkezli büyük depremin 1’inci yılı. Hepimizin bildiği üzere ülkemizin 11 kenti 1 yıl önce bugün derin bir acıya uyandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde on binlerce yurttaşımızı kaybettik. Bu depremlerde hepimiz ihmalkarlığı, vurdumduymazlığı, uyduruk imar aflarının yarattığı sonuçları görmüş olduk.” dedi.

“UNUTMAK, AFFETMEK VE HELALLEŞMEK YOK”
Depremzedelere halkın yardım ettiğini söyleyen Şenel, “Saray iktidarı tarafından 72 saat boyunca kaderine terk edilen depremzede yurttaşlara uzanan tek el halkın dayanışma eliydi. Tüm halkımız depremzedelerle dayanışmanın imkanını zorlarken saray iktidarı çadırları özel şirketlere satmanın derdindeydi. Cumhurbaşkanı bir ihmalin söz konusu olmadığını ‘yerel iktidar’ ile mevcut iktidar iktidar uyum halinde olmazsa hizmet gitmez derken bilinçli bir tercihin yapıldığını açıkça ifade etmiş oluyordu. Soruyoruz soracağız sorumlular kim? Suçlular kimdir? Unutmak, affetmek ve helalleşmek yok.” diye konuştu.

“HATAY HALKI SAHİPSİZ BIRAKILIYOR”

Çadır satışlarıyla alakalı soruşturma yapılmadığına dikkat çeken Şenel, “Depremin üzerinden bir yıl geçmiştir ancak Kızılay’ın yaptığı çadır satışları ve ihmal aflarını onaylayan belediye başkanı haklarında tek bir soruşturma dahi açılmamıştır.
Ayrıca Hatay’ın seçilmiş milletvekili Can Atalay AYM kararlarına uyulmayarak hapiste tutulmaya devam ediliyor. Hatay halkı sahipsiz bırakılıyor. Bu sorumsuzluk bu vurdumduymazlık bu arsızlık bu rantçı anlayış değişmelidir. Türkiye bu zulümlere mahkûm değildir.” dedi.

Haber: Selin Girgin