Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıkamış Şehitleri saygı yürüyüşüyle Bandırma’da anıldı

Sarıkamış Harekatı’nın 109’uncu yılı

Sarıkamış Harekatı’nın 109’uncu yılı anma etkinlikleri kapsamında Bandırma’da düzenlenen program ile şehitler saygıyla anıldı.
Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sarıkamış Şehitlerine ve Ecdada saygı yürüyüşü düzenledi. Bandırma Belediyesi Taş Ocağı önünden başlayan yürüyüş Son Kurşun Anıtı’nda son buldu. Programa; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma İlçe Müftüsü Abdülhamid Pehlivan, kurum amirleri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“SARIKAMIŞ MEHMETÇİĞİN KUTLU VE HAZİN HİKÂYESİDİR”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan yaptı. Aslan, “Sarıkamış; tarihimizin en gamlı, en hüzünlü, en kederli sayfalarından biridir. Sarıkamış, Mehmetçiğin Yemen çöllerinden Allahuekber dağlarına yürüyüşünün kutlu ve hazin hikâyesidir. Kumandanlarından aldıkları her buyruğu adeta ilahi bir emir telakki ederek kar demeden kış demeden soğuk demeden buz demeden yerine getiren dedelerimiz günlerce üşüyerek, titreyerek ve nihayetinde donarak şahadete ermişler ve böylece mutlak zafere ulaşmışlardır. Cumhuriyetimizin 100. Yılını, yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz törenlerle milletçe büyük bir coşkuyla kutladık. Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı olarak ilan ettik. 21. Yüzyılın Türk yüzyılı olacağını da dünyaya gösterdik. 30 yıldır Ermenilerin ve işbirlikçilerinin işgali altında kalan kırk asırlık Türk yurdunu, Dağlık Karabağ’ı “Bir Millet İki Devlet” şiarıyla el ele vererek azad eyledik. Başta Sarıkamış, Bakü ve Karabağ şehitlerimiz olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Programın devamında Bandırma Anadolu Lisesi (BAL) öğrencisi Ardahan Özçelik “Sarıkamış Şehitleri” isimli şiiri, Şehit Mehmet Gönenç Anadolu Lisesi (ŞMGAL) öğrencisi Oğuz Kaya ise “Sarıkamış Şehitleri Destanı” isimli şiiri okudu. Ardından Kemal Pireci Anadolu Lisesi (KPAL) öğrencisi Mehmet Ege Öz, Gençliğin Şehitlere Hitabını okudu. Program Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi (BAİHL) öğrencileri Mehmet Çoban ve Yusuf Şahin Demircan’ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından son buldu.
Haber: Selin Girgin