Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık emekçileri Bandırma’da iş bıraktı

Bandırma Eğitim ve Araştırma

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sağlık emekçileri, “Artık biz emekçiler yoksulluk sınırı altında bir yaşamı kabul etmiyoruz.”dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir Şubesi ve Hürriyet Sağlık Sen Balıkesir Temsilciliği, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) görüşmelerinin başladığını belirterek sağlık çalışanlarının sektördeki problemlerine dikkat çekti.

Bütün kamu emekçilerinin ve memur emeklilerinin 2 yıllık kaderini belirleyecek olan TİS görüşmelerinin başlamasıyla sağlık sektöründeki sorunları dile getiren sağlık çalışanları Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Aile Hekimleri Birlik ve Dayanışma Sendikası, Hekim Biriliği Bandırma Temsilciliği, Hekim Sen Bandırma İlçe Temsilciliği ve Eğitim Sen Bandırma Şubesi de yapılan eyleme destek oldu.

“‘GREVLİ TOPLU SÖZLEŞMELİ SENDİKA YASASI’ İSTİYORUZ”

1 Ağustos Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın kuruluş yıldönümünde kutlama yapmak yerine sağlık emekçilerinin hakları için mücadele ettiklerini söyleyen Sağlık Emekçileri Sendikası Bandırma Şube Başkanı İpek Çetinkuş, “Artık biz emekçiler yoksulluk sınırı altında bir yaşamı kabul etmiyoruz. Gerçek bir ‘Grevli Toplu Sözleşmeli Sendika Yasası’ istiyoruz. Ortaoyunu gibi yapılacak sözleşmeye karnımız tok… Çünkü biz sağlık emekçilerinin çalışma koşulları giderek daha zorlaşmış, sağlık hizmetlerinde nitelik düşürülerek sadece para kazandırılan bir boyuta taşınmıştır.”dedi.

“HER GEÇEN GÜN YOKSULLAŞIYORUZ”

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddete değinen İpek Çetinkuş, “Sağlıkta şiddetin artmasının tek sebebi öfkeli birkaç insan değil izlenen ve yanlış sürdürülen sağlık politikalarıdır. Her geçen gün biraz daha yoksullaşıyoruz. Ağır çalışma şartları ve emeğimizin karşılığının verilmemesi nedeniyle motivasyonumuz düşmüştür. Başta doktor ve hemşireler olmak üzere sağlık emekçileri maalesef ki çareyi yurt dışına gitmekte aramaktadır. Aynı zamanda hizmet verdiğimiz hastalarımız için de buradayız, çünkü biliyoruz ki en az bizim kadar onlar da mağdur.”diye konuştu.

“TALEPLERİMİZ AÇIK VE NET”

Eylemde taleplerini sağlık emekçilerinin taleplerini dile getiren Hürriyet Sağlık Sen Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Ali Vazvaz, “Bugün başlayan TİS görüşmelerimizde biz sağlık emekçilerinin talepleri açık ve nettir. Taleplerimiz; Sağlık alanında çalışan tüm emekçiler sağlık hizmetleri sınıfına alınması, Performans, ek ödeme, teşvik adı altında farklı kalemlerde değil, tek kalemde ve emekliliğimize yansıyan temel ücret, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırı olan 38 bin liranın üzerinde olması, nöbet icap ve fazla çalışma ücretlerinin 2 kat arttırılması, sağlıkta sözleşmeli idareciliğin tamamen kaldırılması, tüm kamu sağlığı çalışanlarının aynı mevzuat hükümlerine göre kadrolu olarak istihdam edilmesi, kamu sağlık hizmeti verilen (Aile Sağlığı Merkezi) ASM ‘lerde her türlü giderlerin devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz. Haklar yasalardan önce gelir. Haklarımız için yaşasın fiili ve meşru mücadelemiz.” diye konuştu.

“SENDİKA YASASININ ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Taleplerinin gerçekleşmesi için mücadele verdiklerini söyleyen Başkan Vazvaz, “Covid-19 gibi meslekle ilgili hastalıklar, illiyet bağı aranmadan sağlık kurumlarında çalışan tüm personel için meslek hastalığı sayılması, üniversite hastanelerinde de çalışanlara tayin hakkı verilmesi, her hastaneye 0-3 ve 3-6 yaş ücretsiz kreşlerin açılması, ücretsiz yol ve servis olanağının sağlanması, vergi diliminin yüzde 15’de sabitlenmesini, sosyal dinlenme tesislerimizin yeniden açılmasını da istiyoruz. Ayrıca sağlık hizmetleri ağır ve tehlikeli işler kapsamındadır, buna göre yıpranma payı 90 gün üzerinden tam olarak ödenmesi ve geçmiş yılları da kapsaması, sağlık emekçilerine karşı şiddetin önlenmesi için gerekli önlemlerin alınarak şiddet üreten sağlık sisteminin yeniden revize edilmesini talep ediyoruz. Taleplerimizin yaşam bulması için dile getirebileceğimiz grevli, toplu sözleşmeli, özgürlük pazarlık hakkı içeren sendika yasasının çıkarılmasını istiyor ve talep ediyoruz.” dedi.

Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin