Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Özdemir aday öğrencilere seslendi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, yeni eğitim ve öğretim yılında aday olan öğrencilere hitap ederek, “Mesleklerinizi/işinizi seçerken mutlu olacağınız ve seveceğiniz bölümleri/programları seçmelisiniz” dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, YKS Tercih Kılavuzunun açıklanmasının ardından başlayan Üniversite tercihleri için yeni aday öğrencilere önerilerde bulundu. Rektör Özdemir, “Genel bir eğitimden sonra tercih edeceğiniz üniversite eğitimi, çok geniş bir yelpazede yer alan farklı bölüm ve programlar arasından tamamen sizin idealleriniz ve arzularınız doğrultusunda yapacağınız bir seçim olacaktır. Yani geleceğiniz artık sizlerin elinde. O nedenle çok iyi bir araştırma yapmadan, bilgi sahibi olmadan, danışmadan, hatta seçeceğiniz bölüm ve üniversiteleri mümkünse görmeden karar vermemek gerekir.” dedi.

“ÜNİVERSİTELERİN SOSYAL,SPORTİF VE KÜLTÜREL OLANAKLARI DA ÖNEMLİ”

Tercih yaparken önceliğin bölüm/programlara verilmesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Özdemir, “Akademik kadro, eğitim ve araştırma altyapısı, bölgedeki ve ülkedeki kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri ve benzeri dikkat edilecek hususların başında gelmelidir. Bunun yanı sıra üniversitelerin sosyal, sportif ve kültürel olanakları da önemli. Üniversite yerleşkeleri ve sosyal faaliyetlerini bu gözle incelemek gerekiyor. Bilimde, teknolojide, sosyal yaşamda, kısaca her alanda, özellikle de yükseköğretim alanında dünyadaki gelişmeleri ve yönelimleri dikkate alarak yapılacak bölüm/program tercihi, geleceğin dünyasında güçlü kılacak bilgi, donanım ve mesleğe sahip olunmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.

“YANLIŞ TERCİHLER ZAMAN VE VERİM KAYBI”

Öğrencilerin gönüllerinden geçen üniversiteyi tercih listesine yansıtmaları gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Tercihlerinizi sıralarken akılla ve mantıkla hareket edebileceğiniz gibi, gönlünüzdekileri tercih listesine yansıtmak da bir o kadar önemli. Tecrübeler gösteriyor ki gençlerin gönlüyle yapmadığı, kişiliğine ve karakterine uygun olmayan tercihler zaman zaman üniversiteyi yarıda bırakmalarına sebep oluyor. İlerleyen yıllarda yeniden tercihte bulunmaları ya da sevemediği bir mesleği yapmak durumunda kalmaları, işlerine yabancılaşmaları, bireysel ve toplumsal olarak zaman ve verim kaybına yol açıyor. Bu nedenle meslekleri seçerken mutlu olacağınız ve seveceğiniz bölümleri seçmelisiniz.” dedi.

“AİLELER TERCİH SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERİN YANINDA OLMALI”

Günümüzde velilerin ve aday öğrencilerin üniversite tercih konusunu daha ciddiye aldığını belirten Rektör Özdemir, “ Doğru tercihi yapmak, gençlerimizin ve ülkemizin geleceğini şekillendirecek önemli bir konu. Burada aileler tercih sürecinde çocuklarının yanında olmalı, birlikte değerlendirme yapmalı, ancak kendi arzuladıkları tercihler konusunda çok ısrarcı olmamalılar. Aday öğrencilerin özellikle dikkat etmesi gereken puanlara göre yapılan tercihlerin yanıltıcı olabileceğini unutmayarak, sıralamaya göre tercih yapmaları gerektiğidir. Hayalini kurduğunuz bir üniversite eğitimine kavuşabilmeniz dileğiyle, sizlere hayat boyu başarılar ve güzel bir gelecek diliyorum.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin