Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polat: “Karar bizim için yok hükmündedir”

Bandırma Belediyesi’nin şubat ayı

Bandırma Belediyesi’nin şubat ayı olağan toplantısında Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi gündeme geldi.
Bandırma Belediye Meclisi, şubat ayı olağan toplantısı 1 Şubat’ta gerçekleştirildi. Toplantı, Bandırma Belediye Başkan Vekili Belediye Meclis Üyesi Adil Levent Coşkun başkanlığında yapıldı. Ocak ayında yapılan faaliyetler ile ilgili video gösterimi yapılmasının ardından, 2 maddeye ek 2 gelen evrak ile birlikte toplam 4 gündem maddesi görüşüldü. Geçmiş toplantıya ait tutanağın okunmasının ardından gündemin 2’nci maddesi Zabıta Müdürlüğü’nün Kayıp ve Buluntu Eşya Uygulama Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi. Kadastro Güncelleme Çalışmaları (Bilirkişi Seçimi) hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile ilgili gündemin 3. Maddesi oy birliği ile kabul edildi.

“CAN ATALAY’IN MİLLETVEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ HUKUKEN YOK HÜKMÜNDEDİR”
Bandırma Belediye Meclis Üyesi Av. Merve Polat, gündem dışı söz alarak Gezi Parkı Davası’nda tutuklanan Milletvekili Can Atalay’ın Milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili konuşma gerçekleştirdi.
TBMM Genel Kurulu’nda Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin hukuken yok hükmünde olduğunu vurgulayan Merve Polat, “TBMM Genel Kurulu, Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa dışı olduğunu iki ayrı kararında tescil ettiği bir “fiili karar” metni okuyarak, kendisinin de varlık nedeni olan anayasal düzeni inkâr etmiştir. AYM kararlarında ihlale sebep olduğu tespit edilen Yargıtay kararının, madde 84/2 kapsamında okunması Anayasa dışıdır. Kimse unutmasın ki bunu yapanların gasp ettikleri şey Can Atalay’ın vekilliği değil, ona oy veren yüzlerce depremzedenin seçme ve seçilme hakkıdır. Bu hukuksuzca yapılan işlem ve Milletvekilliği düşürülmesi kararı da bizim için yok hükmündedir. Can Atalay ne yaparlarsa yapsınlar Milletvekilli olarak mücadelesine devam edecektir. Bizde CHP grubu olarak Anayasadan yapılan bu darbe girişimini ve her türlü çarpık düzeni değiştirene kadar hukuksuzluğun karşısında olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz.” dedi.
Haber: Selin Girgin