Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polat: “Kalıcı yaz saati uygulaması Bandırmalıları olumsuz etkiliyor”

Bandırma Kent Konseyi Başkanı

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, kalıcı yaz saati uygulamasının Bandırmalı vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkilediğini belirterek tepki gösterdi.
2016 yılında yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesine göre Türkiye’de yaz saati kalıcı hale getirildi. Türkiye’de 7 yıldır yürürlükte olan ”yaz saati” uygulamasına tepki gösteren Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, bu uygulamanın tüm batı şehirlerinde olduğu gibi Bandırma’da da vatandaşların yaşamını etkilediğini söyledi.
“TÜM VATANDAŞLARIMIZI OLUMSUZ ETKİLİYOR”
Bandırma’nın coğrafi konum olarak Türkiye’nin en batısında olan ilçelerden biri olduğunu belirten Başkan Polat, “Dolayısıyla bu uygulamadan en çok etkilenen ilçeler arasında yer alıyor. Bandırma’da hava saat 8 civarında aydınlanmaya başlıyor. Sabahın sekizine kadar havanın aydınlanmaması hem bizi hem de toplumdaki birçok kesimi etkilemektedir. Havanın karanlık olması erken saatlerde okula giden öğrencilerimiz ve işe giden kadınlarımız en başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı olumsuz etkiliyor. Bu durum güvenlik sorunlarının yanı sıra insan vücudunun biyolojik yapısı nedeniyle de olumsuz etkiler yaratıyor.” dedi.
“GERÇEKTEN ENERJİ TASARRUFU SAĞLIYOR MU?”
Kalıcı yaz saati uygulamasının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Polat, “Bu kararın enerji tasarrufu nedeniyle alındığı söyleniyor. Ancak daha önce bu konu hakkında İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bir rapor var. Rapor ne yazık ki yayınlanmıyor o yüzden biz de bilgi sahibi değiliz. Yapılan bu uygulama gerçekten enerji tasarrufu sağlıyor mu, sağlamıyor mu bunun bilimsel bir şekilde araştırılıp kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor. Eğer bir tasarruf sağlanıyorsa yapılan araştırma kamuoyuyla çok rahat paylaşılabilir. Bu uygulama özellikle Türkiye’nin en batısında yaşayan Bandırma gibi il ve ilçelerde vatandaşın günlük hayatını olumsuz etkileyen bir ortam yaratıyor. Bu konunun bilim ışığında tekrar gündeme taşınıp değerlendirilmesi bizim talebimizdir.”diye konuştu.
Haber: M. Nur Uysun