Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pina elçileri Bandırmalıları bilgilendirdi

Bandırma 32’nci Uluslararası Kültür

Bandırma 32’nci Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında kurulan festival stantlarında yerini alan “Umut Pina” ekibi vatandaşlara Pina’yı anlattı.

Bandırma 32’nci Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında kurulan festival stantlarında “Umut Pina” projesinin tanıtımı için ayırıldı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Pina elçileri stantta yerlerini alarak vatandaşlara Pina’yı tanıttı. Vatandaşlara Marmara’nın Umudu Pina” projesi hakkında bili veren elçiler, Marmara’da yaşanan kirlilik ve yaşamları tehlike altında olan Pinalar adına farkındalık yarattı.

“PİNA’NIN KORUNABİLMESİ İÇİN FARKINDALIK YARATILIYOR”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı tarafından yürütülen “Marmara’nın Umudu Pina” projesi, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj vakası nedeniyle tehlike altında olan denizi kurtarmayı hedefliyor. Kitlesel ölümlere rağmen Marmara Denizi’nde hala pina stokları bulunduğunu belirten elçiler, proje kapsamında koruma stratejileri geliştirerek pinanın korunabilmesi için farkındalık yaratıyor. Bu sayede müsilaj nedeniyle zarar gören Marmara Denizi’nin restorasyonuna katkı sunulurken, son sığınağı Marmara Denizi olan pinanın sürdürülebilir şekilde korunmasını sağlamak hedefleniyor.

Haber: M. Nur Uysun