Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pertevniyal 1 yıl içinde kent müzesi olacak

Yıllardır kaderine terk edilen

Yıllardır kaderine terk edilen ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından çalışmalarının yapılması beklenen Pertevniyal hastanesi için müjdeyi Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir verdi. 

 Cumhuriyet döneminde inşa edilen ilk sağlık kuruluşlarından biri olan Pertevniyal Bandırma Hastanesi, 1932 yılından 2010’a kadar sağlık hizmeti vermişti. Hastane binası geçtiğimiz yıllarda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine devredilerek, yapıyı kent müzesi olarak kullanacağı açıklanmıştı. Daha sonra Bandırma Belediyesi tarihi yapıyla ilgili ihaleye çıkarak süreci başlattı ancak yüklenici firma maliyetlerin yükselmesi nedeniyle işi bırakmıştı. Kaderine terk edilen binanın sadece çevresi panellerle kapatıldı.

Tarihi yapının Üniversiteye tahsis edildikten sonra harekete geçildiğini aktaran Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Yapı bize tahsis edildikten sonra Balıkesir Valiliği ile Strateji Başkanlığından bütçe istedik. Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’da uygun gördü ve bütçe verilerek üçlü ihale yapıldı ancak ekonomik darboğazdan dolayı kaldı. 2023 yılı için tekrar bütçe istedik ve 10 milyon civarında bütçe verdiler. Önümüzdeki sene içinde bütçesi hazır. Şu anda bütçe olarak hiçbir sıkıntımız yok. Pertevniyal için Kurban Bayramı’ndan önce ihalesini yaptık ve bitti. Kazanan firmayı ilan ettik. Yakın zamanda çalışmalar başlayacak” dedi. 

“ÇALIŞMALAR İÇİN ONAY BEKLENİYOR” 

Balıkesir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan onay çıkmasını beklediklerine dikkat çeken Rektör Özdemir, “Bina tarihi eser olduğu için bizden yeni proje revizyonunu istediler. Kazanan firma revizyonu yaparak ve incelemeye gönderdi. Önümüzdeki hafta incelemelerin biteceğini söylediler. Bina sadece Anıtlar kurulundan onaya kaldı. Firma hazır, kulübe ve şantiye eşyalarını getirdiler. Sözlü olarak bile onaylarlarsa çalışmalara hemen başlanacak. Yıl sonu geldiği için bu sene hemen bitmeyebilir ama kışa korunaklı hale getirilecek.” diye konuştu. 

Üniversite tarafından Pertevniyal’in müzeye dönüştürüleceğini söyleyen Rektör Süleyman Özdemir, “İnsan Toplumları Fakültesi Dekanı Zekayi hocadan da arkadaşlarımızın ve hocalarımızın müze için materyal toplamalarını rica ettim. Toplanacak olan materyaller için nemini de ayarlayacağımız bir oda ayırdım. Pertevniyal hastanesini müzeye dönüştüreceğiz.” dedi.

Haber: Selin Girgin