Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pazardaki fiyatlardan hem esnaf hem de vatandaş şikayetçi

Bandırma Pazartesi Pazarı’nda bu

Bandırma Pazartesi Pazarı’nda bu hafta ürünler zamlı fiyatlarıyla tezgâhlarda yerini aldı. Esnaf Haliç Çıvgın, enflasyonun artması nedeniyle esnafların ve vatandaşların zor durumda olduğuna dikkat çekti.

Ocak ayının 2’nci haftasında Bandırma Pazartesi Pazarı’nda meyve ve sebzeler zamlı fiyatlarıyla tezgâhlarda yerini aldı. Akaryakıt fiyatlarındaki artış, tezgâhlara yansıdı. Geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonla mücadele eden vatandaşlar, haftalık pazar alışverişini yaptı. Pazarda bu hafta en ucuz ürün soğan oldu. Soğanın kilosu 10 liradan satışa sunuldu. Pazarda biber fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekti. Dolamalık ve kaypa biberin kilosu 50 lira, sivri biber ise kilosu 60 liradan satışa çıktı.

Vatandaşların ve pazarcıların enflasyon nedeniyle zor durumda olduğuna dikkat çeken esnaf Haliç Çıvgın, vatandaşların alım gücünün azaldığını ve esnafın her geçen gün zarar ettiğini söyledi. Çıvgın, “30 yıldır pazarcılık yapıyoruz. 10 yıl önce bugünün parasıyla 100 bin lira kazanıyorsak şu an gelirimiz onun 3’te 1’i oldu. Nakliye paraları, mazot fiyatlarının artması gibi birçok gider nedeniyle biz günü bin lira kar ile kapatıyoruz. Örneğin 10 lira karnabaharın maliyeti bize 7-8 lira oluyor. Akşama doğru da ürünler satılmadığı için 5 liradan zararına satış yapmak zorunda kalıyoruz. Bizlerde vatandaşız, hayat pahalılığı, enflasyon bizi de etkiliyor. Zam yapmak istemesek de bazen mecbur kalıyoruz yine de bunu tezgâhlara çok yansıtmıyoruz. Maydanoz, dereotu, roka hepsi 1 yıldır 5 liraya, havuç ise 20 liraya satılıyor. Bu milletin verdiği mücadele artık duyulmalı ve enflasyon düşürülmeli.” dedi.

Meyve ve sebzelerin kilo bazında fiyatları ise şu şekilde: marul 25 lira, domates 30 lira, soğan 10 lira, limon 15 lira, elma 15 lira, portakal 12,5 lira, karnabahar 20 lira, lahana 15 lira, mandalina 12,5 lira, biber 50 lira, kırmızı ve dolma biber 50 lira, patlıcan 30 lira, çarliston biber 40 lira, salatalık 40 lira, çeri domates 40 lira, turp 20 lira, pırasa 20 lira, sivri biber 60 lira.
Haber: Selin Girgin