Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pandemi cezalarıyla ilgili yeni karar

Pandemi döneminde kesilen para

Pandemi döneminde kesilen para cezalarının iadesi başladı. 

2020’de yaşanan Koronavirüs pandemi döneminde maske zorunluluğu ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle yetkililer tarafından vatandaşlara para cezası kesilmişti. Pandemi dönemi bitikten sonra vatandaşların kesilen para cezalarına yönelik yapılan itirazlar, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından 5 Nisan 2023 tarihinde karara bağlanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ekinin Resmî Gazete’de yer almasıyla 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar tahsil edilen cezalardan vazgeçildiği aktarıldı.

BAŞVURULAR VE ÖDEMELER İÇİN SON TARİH

Ceza kesilmiş olan vatandaşların, Resmî Gazete’de yayımlanan başvuru dilekçesini doldurarak , varsa idari yaptırım karar tutanağı ile ödeme belgesinin birer örneği dilekçeye eklenerek ödemenin yapıldığı idari birimine 31 Aralık 2024 tarihine kadar başvurması gerektiği bildirildi. 

Başvuruların, ödemenin vergi dairesine veya vergi dairesi adına banka/PTT’ye yapılması halinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi www.gib.gov adresi üzerinden yapılabileceği aktarıldı. İnternet adresi üzeri haricinde vatandaşlar vergi dairesine doğrudan, posta yoluyla veya diğer vergi daireleri ile yapılabileceği kaydedildi.

Haber:Selin Girgin