Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel gereksinimli bireyler Bandırma’da farkındalık yarattı

3 Aralık Dünya Engelliler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Bandırma’da resmi tören gerçekleştirildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Bandırma’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında resmi çelenk sunma töreni gerçekleşti. Bandırma’da bulunan engelli dernekleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından işaret dili öğretmenleri eşliğinde İstiklal Marşı okutuldu.

ENGELLİ DERNEKLERİ TÖRENDE BİR ARAYA GELDİ

Törene; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkan Vekili Belediye Meclis Üyesi Merve Polat, Bandırma İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Ahmet Tunç, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Bedensel Engelliler Derneği, Engelli ve Engelli Aileleri Derneği, Bandırma Kent Konseyi Engelsiz Meclisi, İşitme Engelliler Kültür ve Spor Kulübü Derneği, Özel Çocuklar ve Özel Bireyler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Engelime Renk Ver Yardımlaşma ve Spor Derneği, İlk Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Yeni Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Mutlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“BİR OLMANIN GÜCÜNÜ TADALIM”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştiren Özel Çocuklar ve Özel Bireyler Derneği Başkanı Nihat Karakazım Arslan, “Biz bir olmak zorundayız paylaşmak zorundayız daha fazla çalışmak üretmek zorundayız. Hak ettiğimiz yaşam içerisinde dilenci gibi veya duygu sömürü yaparak bir yere varamadığımız gibi toplum da el verenleri omuz verenleri bacak olanları da kendimizden uzaklaştırırız. Daha bu kadar STK bir araya gelip bilgi ve becerilerimizi paylaşamıyoruz. Bu hepimiz için bir kayıptır. Toplumun bize acıyarak veya burun bükerek bakmasının sebebi çocuklarımızın okullarda kafelerde lokantalarda istenmemesinin Aksarayda bir okulda yuhalanmalarının sebebi öncelikle bizleriz sanırım. Birlikte hareket ederek farklılığın güzelliğini gösterebiliriz farkındalığı anlatabiliriz. Gelin önce kendi farklılıklarımızla ve uzmanlaşmış yapımızla biz bir araya gelelim ve üreten özel gereksinimli bireyler olarak bir olmanın gücünü tadalım.”dedi.

Haber:M.Nur Uysun / Selin Girgin