Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Onyedi Eylül‘lü öğrencilerden TÜBİTAK gururu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri Serap Bereketoğlu ve Nazan Şanlı’nın TÜBİTAK Projesi onaylandı. Projeleri onaylanan ekip, üniversitede proje süreçleri hakkında konuştu.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri Serap Bereketoğlu ve Nazan Şanlı, X ‘de  ekonomi üzerine yayınlanan dezenformasyon haberleri üzerine bir TÜBİTAK Projesi hazırladı. Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün kabul alan ilk TÜBİTAK Projesinin danışmanlığını Doç. Dr. Mehmet Sinan Tam üstlendi. TÜBİTAK 2209 kategorisinde projeleri onaylanan Serap Bereketoğlu ve Nazan Şanlı, X ve Dezenformasyon konusunda proje süresince elde ettikleri bulguları dinleyicilerle paylaştı.

AKADEMİSYENLER DEZENFORMASYONU KONUŞTU
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta konuşmacı olarak Doç. Dr. Ahmet Güven ve Doç. Dr. Erdem Bağcı yer aldı. Doç. Dr. Ahmet Güven Dezenformasyon ve Post-Truth konusunda bilgi verirken, Doç. Dr. Erdem Bağcı Finansal Okuryazarlığın Boyutları konusunu ele aldı. Konuşmacıların sunumlarının ardından proje ekibi Bereketoğlu ve Şanlı, dezenformasyonun nedenleri, sonuçları, etkileri ve olası çözüm önerilerini ekonomi özelinde hazırladıkları projeyi dinleyicilere aktardı.
“DEZENFORMASYON, DAVRANIŞSAL ZARARA YOL AÇABİLİR ”
Konferansa katılan dinleyicilere proje hakkında bilgi veren Nazan Şanlı, “Dezenformasyon, son yıllarda sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte önemli bir sorun haline geldi. Yanlış bilgilerin, eksik haberlerin ve manipülatif içeriklerin yayılması, toplumu olumsuz etkileyebilir ve birtakım davranışsal zararlara yol açabilir. Bu nedenle, dezenformasyonu doğru bir şekilde tanımak, yayılmasını engellemek ve sosyal medyanın olumsuz etkilerine karşı önlemlerin alınması hayati derecede öneme sahip.”dedi.

“MEDYA OKURYAZARLIĞI KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”
Bu projede X  kullanıcılarının medya okuryazarlığı hakkında bilinçlendirilmesini hedeflediklerini belirten Serap Bereketoğlu, “X kullanıcıları günlük hayatta sitede karşılarına çıkan haberleri daha bilinçli okumalı Biz de bu proje ile ekonomi alanında X’te yayınlanan dezenformasyon haberlerini inceleyerek, bu haberlerin kamuoyunda yarattığı yanlış algıyı ortaya koymayı amaçladık. Toplumda medya okuryazarlığı konusunda farkındalık yaratmak istedik. ”diye konuştu.
Haber: M: Nur Uysun