Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okul sezonun açılması Bandırmalı kırtasiyecileri memnun etmedi

Bandırma Manifatura, Tuhafiye ve

Bandırma Manifatura, Tuhafiye ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, okul sezonunun açılmasına rağmen kırtasiye esnafının zor durumda olduğunu söyledi.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte vatandaşlar öğrencilerin ihtiyaçları için alışverişlerini tamamladı. Okul sezonuna büyük umutlarla hazırlanan kırtasiye esnafı, marketlerde satılan uygun fiyatlı ürünlerin vurgununa uğradı.

Zincir marketlerin daha uygun fiyata kalitesiz ürün sattığını belirten Bandırma Manifatura, Tuhafiye ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, sezon için hazırlık yapan kırtasiye esnafının zarara uğradığını söyledi. Başkan Gemici, “Kırtasiyeci üyelerim, küçük tuhafiyeci ve küçük konfeksiyoncu arkadaşlarım var. Üyelerimin büyük çoğunluğu ilk önce kiralardan sonra da piyasalardan dert yanıyor.”dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI UYARDIK”

Manifatura, Tuhafiye ve Kırtasiyeciler Odası olarak okul sezonu öncesinde vatandaşlara çağrıda bulunduklarını söyleyen Başkan Gemici, “Vatandaşlarımızdan alışverişlerini kaliteli ürün satan kırtasiye esnafından yapmaları konusunda tembihlemiştik. Ancak vatandaşlarımız hangi ürünün ne kadar kaliteli ve sağlıklı olduğunu bilen kırtasiye esnafımızdan alışveriş yapmak yerine ucuzu tercih etti. Bu da Bandırma’daki kırtasiye esnafını zor duruma soktu.”diye konuştu.

“KIRTASİYECİ ESNAFIMIZ KEPENK KAPATMAYI DÜŞÜNÜYOR”

Vatandaşların ucuz olduğu için marketleri tercih ettiğini belirten Başkan Adnan Gemici, “Marketler ve merdiven altı ürün satan AVM niteliğindeki ucuzcu yerlerden alışveriş yapıldı. Okullar bazı yerlerle anlaşma yapıp tüketiciyi belli yerlere yönlendirmiş. Kırtasiyeci esnafımız gerçekten çok zor durumda. Yani iyi durumda değiller. Birçok kırtasiyeci esnafımız da şu an kepenk kapatmayı düşünüyor.”dedi.

Haber: Mihriban Nur Uysun