Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müftü Pehlivan, Bandırmalıların Miraç Kandili’ni kutladı

Bandırma İlçe Müftüsü Abdulhamid

Bandırma İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, 6 Şubat Miraç Kandili’nde başta Bandırma olmak üzere, tüm Müslümanların Miraç Kandili’ni kutladı.
Miraç Kandili’nde Bandırmalıların kandilini kutlayan Bandırma İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, aynı zamanda 6 Şubat Depremi’nde ve Filistin’de hayatını kaybedenleri rahmetle andı. Miraç Kandili’nin içinde birçok ilâhî hikmeti, sırrı ve bereketi barındırdığını vurgulayan Müftü Pehlivan,
Bu gece, Sevgili Peygamberimize ilahi bir lütuf ve ihsan olarak yaşatılan mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç Kandili’dir. Miraç, Peygamber Efendimizin şahsında tevhit, kulluk, sabır ve güzel ahlak üzere sebat edenlerin önüne açılan bir hakikat ve yükseliş ufkudur. Allah’ın birliğine, büyüklüğüne ve kudretine görkemli bir şahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan olağanüstü bir yolculuktur. Bu anlamda, Sevgili Peygamberimiz Miraç’tan bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren “müminin miracı” namaz; ikincisi, Bakara Suresinin son ayetleri ve üçüncüsü ise tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir.”dedi.
“ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”
Bandırmalıların Kandili’nin mübarek olmasını temenni eden Pehlivan, “Miraç, huzur ve güven içinde bir hayatın, kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin olmadığı bir dünyanın inşası için çalışanlara Allah’ın yardım müjdesidir. Miraç, günde beş vakit namaz ile yükselişin manasını ve hikmetini tefekkür ederek âlemlerin Rabbinin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmaktır. Merhameti azalan kalplerin, eşref-i mahlûkat olma bilinci zayıflayan insanlığın yeniden dirilişi için en büyük imkândır. Miraç, bir duadır. Ve dua, Allah ile kul arasında yüksek bir bağdır. İnsanın bu dünyadaki yalnızlığını gideren en büyük buluşmadır. Bugün, duaya her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımızın bulunduğu bir anı yaşıyoruz. Bu duygularla, başta Bandırmamız olmak üzere, milletimizin ve dünyada yaşayan tüm Müslümanların Miraç Kandili kutlu olsun. Ayrıca bu mübarek gecenin, Filistin’deki kardeşlerimizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. 6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.
Haber: Mihriban Nur Uysun