Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Misya Sanat Grubu, ilk sergisiyle beğeni topladı

Bandırma Belediyesi ve Bandırma

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Kent Konseyi Karma Resim Sergisi düzenledi. Sergide 52 eser sanatseverlerle buluşturuldu.

Bandırma  Belediyesi ve Bandırma Kent Konseyi iş  birliğinde düzenlenen Misya Sanat Grubu Karma Sergisi, Tunç Başaran Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Etkinliğe Bandırma Belediye Başkan Vekili Sıtkı Ağan, Kent Konseyi Başkanı Av. Serdar Polat, eski dönem Belediye Başkanı Sedat Pekel ve sanatseverler katıldı.
 Sergide  13 Resim öğretmeninin oluşturduğu Misya Sanat Grubu’nun eserleri sunuldu. Aynur Ergen, Ayten İnal, Bülent Sezgin, Emrah Ergen, Fatma Çayırkuşu, Münevver Bülbül, Nail Yurdusev, Refik Selçuk Kayan, Rezmi Özkara, Remziye Kürttürk, Rukiye Ertosun, Sevginur Beytaş ve Türkan Aydın tarafından hazırlanan eserler sergilendi.

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”
Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Aynur Ergen, “Misya Sanat Grubu 2023 Eylül ayında kurulmuş yeni bir oluşumdur. Grubumuzun kuruluş amacı ‘Birlikten kuvvet doğar’ ilkesinden yola çıkarak sanatsal eserlerimizi bir araya getirerek halkın beğenisine sunmaktır. Sanat; bireylere kattığı değerleri ortak bir noktada paylaşmak ve birbirimizi sanat eseri üretmeye teşvik etmekte.  Bu bizim ilk sergimiz ve pek çok disiplini içinde barındıran sergi olmakla birlikte bundan sonra düzenleyeceğimiz sergilerimizi ise konu başlıklı sergiler olarak sanatseverlerin beğenisine sunacağız.” dedi.

“MİSYA HALKI YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR”
13 resim öğretmeninin oluşturduğu  Misya  Sanat Grubu’nun ismini veren Nail Yurdusev, “Münevver Bülbül hocam bana grubun isim babası olarak hitap ediyor. Grubun ismini Misya koydum. Misya Kuzey Marmara Bölgesi’nde yani Balıkesir, Manyas, Kütahya ve Çanakkale istikametine kadar yaşamış bir halkın ismi. Kyzikos uygarlığında da Misya halkı yaşamaya devam ediyor. Truva savaşında Akalar ve Mikenlerin istilasına karşı Truva’ya destek veren yegane müttefik bir halktır. Daha sonra Çanakkale savaşında da aynı desteği göstermiştir. Bugün bu coğrafyada sanatıyla aydınlığa da müttefik olmuştur. Bu yüzden grubumuzun ismi Misya koymaya karar verdim.” diye konuştu.
Sergi 12 Kasım’a kadar ziyaretçilere açık olacak.
 
Haber: Selin Girgin