Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mirza: “200 milyon liralık kaynak yaratmaya çalışıyorum”

Görevine başladığı süreçten itibaren

Görevine başladığı süreçten itibaren Bandırma’da hızlı bir şekilde hizmet vermeye başladığını belirten Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Halka projeler vadettik. Yapacağımız işleri sıraladık. Bunları yapmak için kaynağa ihtiyacımız var.” dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, yapılması planlanan projeler ve güncel borç ile ilgili açıklamalarda bulundu. Belediyenin bir toparlanma süreci olduğunu söyleyen Mirza, “Belediyeye hâkim ve organize olma dönemi yaşıyoruz. Bandırma’da acil olan tadilat ve tamirat işleri ile çalışmalara başladık. Bunlarla birlikte bütçemizi dengelemeye çalışıyoruz. Belediyecilik bütçe işidir. Bütçenizi dengelemezseniz, paranız yoksa iş yapamaz ve maaş bile ödeyemezsiniz. Geçmiş dönemde belediyeyi 670 civarında kişi ile devretmiştik. Şu anda bin civarı personel ile devraldık. İller Bankası’ndan belediyeye gelen para 25 milyon civarında. Biz aylık 45 milyon lira maaş ödüyoruz. Her ay bize 20 milyon lira lazım. Halka projeler vadettik. Yapacağımız işleri sıraladık. Bunları yapmak için kaynağa ihtiyacımız var. Borçlarımızı, alacaklılara ve müteahhitlere devletin devamlılığı gereği ödememiz gerekiyor. Kolay bir tablo değil ama Bandırma Belediyesi güçlü bir belediye. Rahatlıkla üstesinden gelebiliriz. Meclis toplantısında kaynak yaratmak adına 2-3 tane gündem maddesi var. Maddelerden biri meclisten yüz milyon lira borçlanma yetkisi istemem ile alakalı. İşi çevirmemiz için kısa vadeli kaynaklara ihtiyacımız var. Daha sonra da değerli birkaç arsamız için belediyeden satış yetkisi isteyeceğim. 200 milyon liralık kaynak yaratmaya çalışıyorum.” dedi.
“HERKES YAPTIĞI İŞİN HAKKINI VERECEK”
Belediye personellerinin Bandırma’daki eksikliklerin tamamlanması için gece gündüz çalıştığını belirten Başkan Mirza, “Bandırma’da öncelikle parasız ya da az parayla yapılacak olan işleri yapmaya çalışıyoruz. Yollarımız çok bozuktu. Göreve geldiğimiz süreçten itibaren yüzlerce parke tamiratı, çukur onarımı ve asfalt yaması yaptık. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Temizlik işlerine start verdik. Söz verdiğim temiz kenti yaratmaya çalışıyorum. Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde otları biçiyor, çevre düzenlemesi, çiçeklendirme gibi işlemler gerçekleştiriyor. Belediyenin bütün ekipleri Bandırma’da yoğun bir şekilde gece gündüz hizmet vermeye devam ediyor. Bu yapılanlar parasız işler. Personellerimizle sürekli bir araya gelerek yapılması gereken çalışmaları anlatıyorum. Ben çalışan insanı severim. Çalışmayan insanı sevmem. Gece gündüz çalışıyorsam belediye çalışanlarımda aynı şekilde çalışacak. Herkes paralarını, ikramiyelerini ve mesailerini alacak yaptığı işinde hakkını verecek. Gece yatağına vicdanı rahat şekilde yatacak. İşten kaytaranlar için ben de gereğini yapacağım.” diye konuştu.
“BÜYÜK PROJELERİN ALT YAPI HAZIRLIKLARI İÇİN TALİMATI VERDİM”
Seçim sürecinde vatandaşlara söz verdiği projelerin alt yapıları için hazırlıklara başladığını söyleyen Mirza, “Projelerle ilgili alt yapı hazırlıkların talimatını verdim. Vatandaşların beklentileri var. Şikâyetleriyle de ilgileniyoruz. Hemen 1 ayda, 1 yılda bu işler bitmez. Organizasyon ve örgütlenme çalışmalarını yapıyoruz. Yaklaşık 21 tane müdürlüğümüz var. Onların 3’te 1’ine yeni müdürler atadım. Daha organize başarılı bir yönetim anlayışı sergilemeye çalışıyoruz. Önce kaynak yaratıyoruz, hizmet ediyoruz ve gündeme uygunda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 23 Nisan gösterileri yaptık ama para harcamadık. Sadece sahne kurduk. Fazla masraf yapmadık. Belediyenin imkânlarıyla 23 Nisan’ı atlattık. Sırada 19 Mayıs var. Gençlerin istediği bir sanatçıyı getireceğiz. Daha uygun fiyatlarla bu işleri yapacağız. Festival içinde çalışmalara başladık. Belediyede tasarruf tedbirleri uyguluyoruz. Gereksiz harcamalar yapmıyorum. 20 günlük süreçte elimizden geleni yaptık. Büyük projeler içinde çalışmaların alt yapı hazırlıkları devam ediyor. Borcumuz var ama artık Büyükşehir’imiz var. Uyumlu şekilde çalışıyoruz. Önümüze engel çıkartmıyorlar. Deprem projesi içinde Büyükşehir’de Afet İşleri Müdürlüğü’müzü daha aktif hale getirip seçim sürecinde söz verdiğimiz projeleri uygulamak için harekete geçtik. Zaman alan ve kaynak gerektiren şeyler. Kaynağı bulacağız, ekip oluşturacağız aktif şekilde projeler için çalışacağız.” dedi.

HABER MERKEZİ