Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Öztaylan: “Türkiye Yüzyılında ailemiz istikbalimizdir”

AK Parti Balıkesir Milletvekili

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, 14 Kasım’da düzenlenen TBMM Genel Kurulu’nda Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi üzerine konuşma gerçekleştirdi.

14 Kasım’da düzenlenen TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti Grubu tarafından Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi sunuldu. AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan sunulan teklif hakkında konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında toplumsal sıhhatin tesisi için ailenin en önemli konuma sahip olduğunu belirten Milletvekili Ali Öztaylan, “Bireyden aileye, aileden topluma, toplumdan devlete uzanan yapılanmada Ak Parti olarak ‘Mutlu Birey’, ‘Müreffeh Toplum’ ve ‘Güçlü Devlet’ anlayışı hükümetlerimizin temel yaklaşımını sergilemektedir. Ak Partimizin iktidar olmasından bu yana üzerinde hassasiyetle durduğu konuların başında aile ve gençlik gelmektedir. Ülkemizi, diğer ülkeler ile kıyasladığımızda en çok iftihar ettiğimiz hususlardan birisi güçlü aile yapımızdır. Bu yapıya zarar vermek isteyen her türlü anlayışa karşı tedbirli olmak ve aile kurumunun zedelenmemesi için çalışmak bizlerin en asli görevlerinden birisidir.” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILINDA AİLEMİZ İSTİKBALİMİZDİR”

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı bir fon kurulmasının tasarlandığını aktaran Vekil Öztaylan, “Fonun kuruluş amacını; Ülkemizin dinamik ve genç nüfus yapısının korunması, evliliklerin daha sağlam temeller üzerine inşa edilebilmesi, evlilik sürecinin kolaylaştırılması ve gençlerimizin evliliğe teşvik edilmesi şeklinde özetlemek mümkün. İnşallah, kurulacak fon sayesinde, gelecek nesillerin daha sağlıklı bir aile ortamında hayata hazırlanması ve böylelikle toplum refahının artırılmasına da şahit olacağız. Türkiye Yüzyılında ailemiz istikbalimizdir.” diye konuştu.

“TÜRKİYE YÜZYILI, AYNI ZAMANDA GENÇLERİN YÜZYILI OLACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu sayesinde gençlerin, ekonomik ve sosyal hayatın her alanında ve hatta karar alma süreçlerinde en güçlü şekilde yer aldığını söyleyen Öztaylan, “Bizler, Türkiye Yüzyılını gençler için ve gençler ile birlikte tasarlıyor ve birlikte inşa ediyoruz. Ak Parti olarak gençlerimizi beşerî ve toplumsal gücümüzün kaynağı ve istikbalimizin teminatı olarak görüyoruz. Kökü mazide, gözü atide anlayışıyla, gençlerimize inanıyoruz. Gençler, ülkemiz geleceğinin sosyal ve girişimci ruhlarıyla temel dayanak noktası konumundadırlar. Ak Parti olarak gençlerimiz ile Türkiye Yüzyılı’nı gıpta edilecek bir istikbale dönüştüreceğimize inancımız tamdır. Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda Gençlerin Yüzyılı olacaktır.” dedi.

“FONA KAMU TÜZEL KİŞİLİĞİ VERİLECEKTİR”

Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerin gelişim ve girişimlerine de destek verilmesini hedeflediklerini ifade eden Öztaylan, “Çok amaçlı bir yapıya hizmet edebilmesi için söz konusu fonun gelirlerinin büyük bir kısmı kamu kaynaklarından karşılanacak ve fona kamu tüzel kişiliği verilecektir. Gençler tarafından fonun amaçlarına uygun şekilde sunulacak girişimler, oluşturulacak yönetim Kurulunca onaylanacak ve ilgili kamu ve kuruluşlarından aktarılacak kaynak ile desteklenecektir. Kaynak aktarımı yapılacak projelerin, projelere aktarılacak kaynak tutarının ve harcama programlarının oy çokluğu ile karar alan Fon Yönetim Kurulu tarafından belirlenmesi öngörülmektedir.” diye konuştu.

VEKİL ÖZTAYLAN, FON HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Fon hakkında bilgi veren Öztaylan, “Aile ve Gençlik Fonu ortak bir akıl ile yönetilecektir. Fonun Yönetim Kurulunun, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşması ve ayrıca Fonun sekretarya hizmetlerinin de, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütüleceği ve Fon kaynaklarının Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 12’nci maddesinde geçen nakit yönetim kuralları çerçevesinde değerlendirileceği öngörülmektedir.” dedi.

MALİ VERİLER DÜZENLİ ARALIKLARLA KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK

Fon dahilinde sunulan kaynakların kullanılması hakkında şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin benimsendiğini söyleyen Öztaylan, “Mali verilerin düzenli aralıklar dahilinde kamuoyu ile paylaşılması tasarlanmaktadır. Oylayacağımız teklif ile Fona ve Fonun kaynaklarına ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, veraset ve intikal vergisi, damga ve harçlar, BSMV ve KKDF kapsamında bazı muafiyet ve istisnalar da tanınacaktır. Fonun çalışma usul ve esasları, Fonun kaynakları ve giderleri ile Fondan kaynak aktarımına ilişkin usul ve esaslarının Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenmesi öngörülmektedir.” diye konuştu.

“MECLİSİMİZDE BULUNAN HER MİLLETVEKİLİNİN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUM”

Cumhuriyetimizin 100. Yılı sonrasında, Türkiye Yüzyılı’nın inşası için çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Vekil Öztaylan, “Sürdürülebilirliğin, huzurun, kalkınmanın, değerlerin, gücün, başarının, barışın, bilimin, haklının, verimliliğin, istikrarın, şefkatin, iletişimin, dijitalin, üretimin, istikbalin ve gençliğin yüzyılı olacağına inancımızın tam olduğu Türkiye Yüzyılında Aile ve Gençlik Fonu’nun bu değerlerin hepsini çok önemli şekilde destekleyeceğine inanıyoruz. Bu kapsamda, Ak Parti Grubumuzun sunmuş olduğu teklife yüce meclisimizde bulunan her milletvekilinin desteklerini beklediğimi belirtiyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

BASIN BÜLTENİ