Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Matematiği oyun oynayarak öğreniyorlar  

Bandırma Şehit Pilot Üsteğmen

Bandırma Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Dilek Karaçelik ve öğrencileri, öğrencilerin Matematik dersine karşı ilgi ve heveslerini artırmak amacıyla önemli bir çalışmaya imza attı. Nisan ayında “Matematiğin Gürültüsü” adıyla başlatılan etkinlikte öğrencilerin tasarladığı matematiksel oyunlar ilçe genelindeki üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileriyle oynandı.  

MATEMATİK KORKUSU EĞLENEREK BİTİYOR 

“Matematik Şenliği”nin hazırlık aşamasının altı ay sürdüğünü ve bu özgün çalışmayla öğrencilerin Matematik dersine olumlu tutum sergilenmesini hedeflediklerini belirten Dilek Karaçelik, “Nisan ayında başlattığımız bu projenin asıl amacı öğrencilerin matematiksel oyunlar geliştirirken bu derse ilgi, heyecan ve heves gibi olumlu duygular beslemelerini sağlamak ve oyunların bu amaç doğrultusunda etkisini incelemekti. Sevgili öğrencilerim senenin başından beri Matematiği dahil ettikleri oyunlar geliştirip oyunlar için farklı sorular hazırladılar. Öğrencilerimin motivasyonlarını korumak için yaptıkları çalışmayı Bandırma genelinde şenliğe dönüştürme kararı aldım ve kendi okulumuz başta olmak üzere ilçe genelindeki okullarla da oynadık. Böylece Bandırmalı öğrenciler matematiğin eğlenceli yüzüyle tanışmış oldular” dedi.  OYUNLAR DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ 

Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu’nda gerçekleştirilen Matematik Şenliği’nin en anlamlı yönlerinden biri de hazırlanan oyunların deprem bölgesindeki öğrencilere gönderilmesi oldu. Deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerin eğitimine bir nebzede olsa katkı sağlamak istediklerini aktaran Karaçelik “Öğrencilerimle birlikte verdiğimiz karar sonucunda hazırladığımız oyunları deprem felaketini yaşayan Adıyaman’daki öğrencilere gönderdik. Deprem bölgesinde yaşayan çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması gerekiyordu bu nedenle çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlamak istedim. Adıyaman’da konteynerden oluşturulan alanlarda eğitim gören öğrencilerin gönderdiğimiz oyunları oynayacak olmaları bizi mutlu etti.” şeklinde konuştu.  

HAREKETLİ MATEMATİK 

Nisan ayında başlatılan Matematik Şenliği’nin ikinci kısmında ise öğrencilerin Beden Eğitimi ve Oyun dersi ile Matematik dersini birleştirerek disiplinler arası ortak kazanımlar edinilmesi sağlandı. Dilek Karaçelik bu süreci şöyle anlattı; “Okulumuzun spor alanında oluşturduğumuz parkura Matematik soruları yerleştirdik. Hazırlanan parkur alanında öğrenciler belirlenen kurallar dahilinde atlama, zıplama, takla atma gibi hareketleri yapmak zorunda iken aynı zamanda parkur alanına yerleştirilmiş olan matematik sorularını çözmek zorunda kaldılar. Bütün soruları doğru cevaplayan gruplar yarışmayı kazandı.”  

Bedensel aktivite ile birlikte matematik sorularının çözülmesi gereken oyunlardan oluşan “Hareketli Matematik” etkinliği ikinci dönemin sona erdiği 16 Haziran’ a dek devam edecek. Bu süreçte okul müdürü Nezih Badaş ve okul müdür yardımcısı Batuhan Kaya’nın maddi ve manevi desteklerini esirgemediğini belirten Karaçelik “Bana ve kıymetli öğrencilerime güvenip destek oldukları için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.  Fırsat eşitliği açısından dezavantajlı bölgede olan okulumuzun idarecileri her zaman idealist tutum sergiledi. Bu süreçte velilerimin de tam desteğini aldım hepsine teşekkür ediyorum” dedi. 

OKUL MÜDÜRÜ BADAŞ: BU VERİMLİ ÇALIŞMALARA DESTEK OLACAĞIZ 

Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu Müdürü Nezih Badaş da şenliğin öğrencilerin eğitim hayatında iz bırakacağını belirtti. Badaş “Öğrencilerin eğitimleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve büyük emekler harcayan öğretmenimiz Dilek Karaçelik bu çalışmasıyla da farkını ortaya koymuştur. Evlatlarımız ülkemizin geleceğidir bizler de bu akademik çalışmalara destek sağlayarak katkı sunacağız. Matematiği de korkulu rüya olmaktan çıkaracağız.” dedi.