Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manyaslılara doğal gaz müjdesi

Balıkesir’de önemli enerji yatırımlarının

Balıkesir’de önemli enerji yatırımlarının konuşulduğu toplantıda, Manyas’a 2024 yılında doğal gaz için çalışmalar yapılacağı kaydedildi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok ve Mustafa Canbey, Balıkesir’deki önemli enerji yatırımlarını görüşmek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile bir araya geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Bölge Koordinatörü İbrahim Koman ve AK Parti Manyas İlçe Başkanı Yücel Günay’ın da bulunduğu toplantıda, Manyas’ın doğal gaz beklentisi ile ilgili konu masaya yatırıldı.
Toplantıda yapılan değerlendirmeler sonucunda AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Manyas’a doğal gaz müjdesini verdi. Öztaylan, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu: “Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alpaslan Bayraktar’ın Riyasetinde Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Belgin Uygur, Ak Parti Balıkesir Milletvekillerimiz İsmail Ok Ve Mustafa Canbey İle Birlikte Balıkesir İlimizdeki Enerji Yatırımlarının Değerlendirildiği Geniş Kapsamlı Bir Toplantı Yapma Fırsatı Bulduk.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Bölge Koordinatörü İbrahim Koman Ve Ak Parti Manyas İlçe Başkanı Yücel Günay’ın Da Hazır Bulunduğu Toplantıda, Manyas’ımızın Doğal Gaz beklentisi de toplantımızın önemli gündem maddelerinden biriydi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde; ‘Manyas’a Doğal Gaz Arzı 2024 Programı içerisine alınmış ve 2024 yılı Aralık ayında doğal gaz arzı sağlamak üzere planlama yapılmıştır. Mevzuat gereği olan meclis kararı alınmıştır. 2024 yılı ilk çeyreğinde ilgili lisans başvurusu yapılacak olup, başvuru ile birlikte ilk kazma vurulacaktır. HEKTAŞ Fabrikasına giden hattan branş alınarak 10 km’lik bir çelik hat ile ilçenin gaz arzının sağlanması planlanmaktadır.’ sonuçlarına ulaşılmıştır.
2022’de enerji alanında dev projelere imza atan Türkiye, doğal gaz ve petrol keşifleri, yenilenebilir enerji santralleri, sondaj ve sismik araştırma gemileri, dev doğal gaz depolama tesisleri ve uluslararası boru hatlarıyla enerjide merkez olmaya hazırlanmaktadır. Her geçen gün gelişen ilimizin artan enerji talebini dikkate alıyor ve Türkiye yüzyılı perspektifimiz doğrultusunda her ilçemizin ihtiyaçlarını gidermek adına tam kadro olarak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İlimize olan alakaları ve Manyas’ın yıllardır beklediği doğal gaz müjdesi için Sayın Bakanımıza teşekkürlerimizi arz ediyor, marka şehir olma yolunda hızlı adımlarla yoluna devam eden Kuvâ-yi Milliye şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gayret bizden, takdir Allah’tandır.” dedi. /Haber Merkezi