Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manyas Kazak Fasulyesi coğrafi işaretine kavuşuyor

Bandırma Ticaret Odası (BTO),

Bandırma Ticaret Odası (BTO), Türk Patent ve Marka Kurumu’nu ziyaret etti. Manyas Kazak Fasulyesi 30 Haziran’da Coğrafi İşaret tescili alıyor.

Bandırma Ticaret Odası, coğrafi işaret çalışmalarını sürdürüyor. Türk Patent ve Marka Kurumu’nu ziyaret eden Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Yılmaz ve Meclis Üyesi Fevzi Karakaş, Coğrafi İşaret süreci devam eden Manyas Kazak Fasulyesi ve Edincik Su Zeytinyağı hakkında bilgi aldı.

MANYAS KAZAK FASULYESİ’NİN SÜRECİ TAMAMLANDI

Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Hakan Kızıltepe, Coğrafi İşaret Tescil başvurusu yapılan Manyas Kazak Fasulyesi ve Edincik Su Zeytinyağı’nın sürecini Başkan Yılmaz ile paylaştı. Görüşmenin ardından konu hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Yılmaz, Manyas Kazak Fasulyesi için yapılan başvurunun askıdan indirilerek 30 Haziran’da sonuçlanacağını söyledi. Yılmaz, coğrafi işaret alan Manyas Kazak Fasulyesi’nin ardından Edincik Su Zeytini ve Zeytinyağı ile ilgili olan sürecin Edincik Su Zeytinyağı üzerinden yürüyeceğini belirtti.

“BÖLGEMİZİ TÜRKİYE GENELİNDE ÖN PLANA ÇIKARIYOR”

Manyas Kazak Fasulyesi gibi ürünlerin coğrafi işaret almasının Bandırma’ya ve bölgeye katma değer sağlamak adına oldukça önemli olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Bu ürünlerin Coğrafi İşaret alması bölgemizi Türkiye genelinde ön plana çıkarıyor.”dedi. Coğrafi işaretli ürünlere market raflarında yer verilmesi konusunda yapılan çalışmalar olduğuna da değinen Yılmaz, “Bu konudaki genelge de çıkınca coğrafi işaretli ürünler katma değeri yüksek olarak satılacak. Coğrafi işaretli ürünlerin market raflarında ön plana çıkarılması ise bölgemizin marka değerini artırmak adına önemli.”diye konuştu.

Haber: Nur Uysun