Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mağazalardaki pahalılık, pazara yönlendirdi

Kurban Bayramı’na sayılı günler

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala semt pazarında satıcılar artış yaşadı. Mağazalardaki giyim ürünlerinde fahiş etiketleri gören halk, bütçesine uygun ürünler bulmak için semt pazarlarına yöneldi. Esnaf Hasan Dalgıç, bu bayram halkın pazardan daha çok alışveriş yaptığına dikkat çekti.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala semt pazarında satıcılar yok sattı. Yüksek enflasyon sebebiyle gelem zamlara karşın, mağazalardaki fahiş etiketleri gören halk, semt pazarına yöneldi. Artan hayat pahalılığı ülkenin temel sorunu olmaya devam ederken, bayram üzeri vatandaşlar bütçesine uygun kıyafetleri pazarda aradı. Bayram için yüzde 50 indirim yaptıklarını kaydeden Hasan Dalgıç, bu bayram satışlarında yoğunluk yaşandığını aktardı.

“MAĞAZALARDAKİ PAHALILIK, MÜŞTERİLERİ PAZARA ÇEKİYOR”

Bayram alışverişi öncesinde de satışlarının iyi gittiğini belirten Esnaf Hasan Dalgıç, pazarda marka kıyafetler sattıklarını söyledi. Esnaf Dalgıç, “Her bedene uygun kıyafetler satıyoruz. Geçen bayrama oranla bu bayram daha fazla satış yaptık. Mağazalardaki fiyat pahalılığı müşterileri pazara çekiyor. Her müşterinin bütçesine uygun kıyafetler var. Bayram üzeri indirim yaptık. 150 lira olan kıyafetleri 100 liraya satıyoruz. Durumu olmayan çok insan var. En azından herkes bayramda giyinebilsin.” diye konuştu.

“KIYAFET PAZARI, SEBZECİLERDEN ÖNCE OLMALI”

Sebze pazarından önce kıyafet pazarı olsaydı satışlardaki yoğunluğun 2 katına çıkabileceğini öne süren Esnaf Hasan Dalgıç, pazar sıralamasının düzensiz olduğunu kaydetti. Esnaf Dalgıç, “Sebzecilerin ilk başta olması, kıyafet satıcıları için bir eksi oluyor. Çünkü asıl kalabalık pazarın en başında olur. Eğer kıyafet satanlara, sebzecilerden önce tezgâh kurdururlarsa satışlarımız 2 katına çıkar. Onların satışları etkilenmez ama bizde artış yaşayabiliriz.” dedi.

Haber: Selin Girgin