Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Liman işçisi mobing ve baskıya rağmen sendika diyor

342 işçinin bulunduğu Bandırma

342 işçinin bulunduğu Bandırma Çelebi Limanı’nda işçiler anayasal hakları olan sendikalı olmak için harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuran Liman İş Sendikası’nın 25.07.2023 tarihinde çoğunluk tespit başvurusu onaylandı. Bu gelişmelerin ardından Bandırma Çelebi Limanı 6 işçinin işine son verdi.

Limanda yaşanan gelişmelerin ardından Liman İş Sendikası Balıkesir İl Başkanı İsmail Hakkı Bildik, açıklamalar yaptı. Bildik, “Bandırma Çelebi Limanı işvereni, Anayasal hakkını kullanarak örgütlenen işçilere yapılan baskıyı ve işten çıkarmaları bir an önce durdurması için çağrıda bulunuyoruz. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın bir an önce işe iadesi, bu yaşananların müzakere ile çözülmesi için ivedilikle sendika ile masaya oturulması gerekmektedir. Sonuçta hak yasaldır, tehdit, mobing ve yıldırmaya yönelik yaklaşımlardan bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

Liman İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uçar da sendikalaşma faaliyetinin engellenmeye çalışılmasının bir suç olduğunu hatırlattı. Uçar, “Liman çalışanlarının anayasal hakkının engellenmesi bir suçtur. Bunun yanı sıra yöneticilerin üyelerimizi sendikadan istifa etmeye zorlamalarından bir an önce vazgeçmeliler. Çünkü bu bir suçtur bu zorlamalarla ve baskılarla ilgili gerekli hukuki başvurularımızı en kısa sürede yapacağız. Liman İş Sendikası olarak bizim dileğimiz; tüm bu yaşananları masada çözmek” diye konuştu.

HABER: Tufan Dalgıç