Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS’de tercihlere dikkat!

LGS tercih sürecinin başladığını

LGS tercih sürecinin başladığını söyleyen Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, öğrencilerin 4- 20 Temmuz tarihleri arasında tercih yapabileceğini belirtti. Aslan, “Hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz mutlaka tercihlerle ilgili rehberlik alsınlar.”dedi.

4 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin tercih süreci başladı. Tercih sürecinin 4 – 20 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını belirten Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, “4 Temmuz’da LGS’ye giren öğrencilerimizin merkezi yerleştirme takvimi başlıyor. Sınava giren öğrencilerimizin okullara yerleştirmelerini yapıyoruz. Bu sürecin sonunda da boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz itibariyle tekrar ilan edilecek. Daha sonra nakil dönemimizde boş kalan kontenjanlara, başka bir okula yerleşmiş olan ya da boşta kalmış olan öğrencilerimiz nakil taleplerinde bulunabilecekler.”dedi.

“TERCİH VE REHBERLİK KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU”

Tercih döneminde okula yerleşemeyen öğrenci kalmadığını belirten Müdür Aslan, “LGS tercihleriyle ilgili de şu anda ortaokullarımızda tercih ve rehberlik komisyonları oluşturuldu. Burada rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimize yardımcı oluyorlar. Liselerdeki rektör öğretmenlerimiz de bu konuda faaliyetlerine devam ediyor. Öğrencilerimiz bu süre zarfında tercih etmeyi düşündükleri liseleri gidip gezebilir ve lisenin rehberlik servisiyle de görüşsünler. Hem kendi puanları hem de ilgilerine yönelik olarak okulun durumuyla alakalı bilgi alsınlar.” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ MUTLAKA REHBERLİK ALSINLAR”

Öğrencilerin tercihleri konusunda bilgilendirilmelerinin büyük önem taşıdığını söyleyen Müdür Mutlu Aslan, öğrencilerin istemediği alanlara yönlendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Öğrencilerin tercihleri konusunda iyice bilgi edinip hata yapmamaları gerektiğinin altını çizen Müdür Aslan, “Öğrencilerimiz tercihlerinde değişiklik yapabiliyorlar. Ancak tercihlerin en başında puanlarını verimli bir şekilde kullanmaları gerekiyor. Hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz mutlaka okullarının rehberlik servisleriyle iletişime geçerek tercihlerle ilgili rehberlik alsınlar. Bu süreç 20 Temmuz’a kadar devam edecek.”dedi.

SINAVSIZ YEREL YERLEŞTİRME SÜRECİ DE BAŞLADI

Liselere geçiş döneminde LGS’ye girmeyen öğrencilerin süreci hakkında bilgi veren Müdür mutlu Aslan, “LGS sınavına girmek zorunda değil. LGS’ye girmeyen öğrencilerimiz de yerel yerleştirme ile liselere yerleşiyor. Ortaöğretim başarı puanına göre sınavsız liselere yerleşme imkânı bulunuyor. Bu öğrencilerimiz de yine aynı şekilde tercih danışmanlığından istifade edebilirler. Ortaöğretim başarı puanıyla yani ortaokul ortalama notlarıyla hangi okullara yerleşebilecekleri konusunda bilgi sahibi olsunlar ve tercihlerini yerel yerleştirmede buna göre yapsınlar.”diye konuştu.

Haber: M.Nur Uysun