Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Lacivert Gece” Filmi Bandırmalılarla buluştu

Bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen

Bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen “İşçi Filmleri Festivali’ kapsamında “Lacivert Gece” izleyicisiyle buluştu.

Bandırma Belediyesi ev sahipliğinde, Atölye Gölge Fotoğraf ve Film Sanatları Kolektifi, Panderma Kültür Sanat, DİSK ve KESK iş birliği ile yapılan “18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali”nin açılışı gerçekleştirildi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde 20-24 Aralık 2023 tarihleri arasında sürecek olan festivalin ilk gününde; Yönetmenliğini Muhammet Çakıral’ın, oyunculuğunu ise Cansu Fırıncı’nın yaptığı “Lacivert Gece” izleyicisiyle buluşturuldu.
Festivalin açılışına; Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi ve Festival Komitesi Genel Sekreteri Nüvit Erten, Emekli-Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, İşçi Filmleri Festivali Genel Kurulu Üyesi Mustafa Uygur, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“HİKAYEMİZDE UMUT VE MÜCADELE VAR”

Açılış konuşmasını İşçi Filmleri Festivali Genel Kurulu Üyesi Mustafa Uygur gerçekleştirdi. Uygur, “Festivalimizi bu yıl 6 Şubat’ta depremin yaşattığı acı ve doğal bir afeti böylesi bir felakete dönüştüren politikalara duyduğumuz öfke de gerçekleştiriyoruz.
Rakamlara sığdırmaya çalışılan kayıplarımızı, yıkılan kentlerimizi yok sayılan kültürlerimizi, tarihimizi, bizi biz yapan anılarımızı unutmamak ve yeniden hikayeler yaratmak için birbirimize tutunuyoruz. Hikayelerimizde umut ve mücadele var. Emekçiler, kadınlar, LGBT’ler, gençler, çocuklar, bir insanca yaşamak için direnen herkesle kol kola baskılara ve sansüre karşı ülkemize sahip çıkma sorunuyla bu sene 18’inci yaşımızı kutluyoruz. Festival kapsamında Bandırma’da 5 kısa 5 uzun metrajlı toplamda 10 film izleyeceğiz” dedi.

“İŞÇİ SENDİKALARI BU FİLMLERİ KAÇIRMASINLAR”

Gösterime giren filmler için DİSK Emekli Sen olarak her zaman destek verdiklerini söyleyen Emekli-Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, “İşçi sınıfı kendi mücadelesini yaratırken, sanatıyla da öne çıkmasını isteyenlerdeniz. Bandırma’da 6-7 yıldan beri Sinema Amatörleri Derneği ile bir macera başladı. Bu macerada bende aralarında bulunmuştum. Arkadaşlarımız bizi başka sinemalarla, filmlerle tanıştırdı. Bu sayede işçi sınıfına sanatsal anlamda farklı yönden yol açtılar. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olmayanlar ile DİSK adına bu oluşumların hepsine katkı sunmaya çalıştık. Asıl emek arkadaşlarımızın, hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca İşçi Sendikalarının hepsine bu filmleri kaçırmamaları adına sesleniyorum.“ diye konuştu.

Festival kapsamında 5 gün boyunca gösterime girecek olan filmler ise şöyle;

20 Aralık Çarşamba 2023 günü saat 19.30’da “Lacivert Gece”
Yönetmen: Muhammet Çakıral
Oyuncu: Cansu Fırıncı

21 Aralık 2023 Perşembe günü saat 20.00’de “Fatma’dan sonra 40 yıl”

22 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.00’de “Boşlukta”

23 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 19.00’da “Tırcı Kadınlar”, “İkizköy” ve “Adres” saat 20.00’de ise “İşçilerin Haziranı”

24 Aralık 2023 Pazar günü saat 19.00’da “Karıncanın Ayak İzleri”, “Mükemmel Vurgun”
saat 20.00’de ise “Beyaz Motosiklet (Devrimin Beyaz Küheylanı)”

Haber: Selin Girgin