Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kyzikos Maratonu’nda pina için de koşulacak

Bu sene 4’üncüsü yapılacak

Bu sene 4’üncüsü yapılacak olan ve Kyzikos Antik Kentini dünyaya tanıtan Uluslararası Kyzikos Ultra Maratonu’nun 8-10 Eylül tarihleri arasında koşulacak.

Adını Kyzikos Antik Kenti’nden alan ve mitolojide Dindymos Dağı (Ayı Dağı) olarak geçen eşsiz tabiatı, tarihsel dokusu, doğa harikası Kapıdağ’da tamamlanan maraton sporseverlere unutamayacakları bir tecrübe vaat ediyor.

Bandırma Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği’nin (BANDAK) düzenlediği Uluslararası Kyzikos Ultra maratonu bu sene de yerli ve yabancı birçok atlete Erdek’te ev sahipliği yapacak. BANDAK tarafından ilki 2019 yılında düzenlenen Kyzikos Ultra Maratonu, 8-10 Eylül tarihleri arasında Erdek’te koşulacak. Maraton; 75 kilometrelik Kyzikos Ultra, 58 kilometrelik Kirazlı Manastırı Ultra, 30 kilometrelik Arteka Ultra, 15 kilometrelik Apostol Patika ve 5 kilometrelik Umut Pina Koşusu’nu içeren beş etaptan oluşuyor. Yurtiçi ve yurtdışından sporculara ev sahipliği yapan maraton Erdek’in yaz turizmine alternatif olarak doğa turizminin canlandırılmasına büyük katkı sağlıyor.

8 EYLÜL’DE HEYECAN BAŞLIYOR

Maratonun tüm kategorilerine yaklaşık 700’ün üzerinde atletin başvurduğu belirtildi. 75 kilometrelik Kyzikos Ultra, 58 kilometrelik Kirazlı Manastırı Ultra, 30 kilometrelik Arteka Ultra, 15 kilometrelik Apostol Patika koşuları 9 Eylül 2023 Cumartesi günü Erdek Meydan’da başlayacak. 5 kilometre uzunluğundaki Umut Pina Koşusu ise 10 Eylül 2023 Pazar günü başlayacak.

MARMARA’NIN UMUDU PİNA UNUTULMADI

5 kilometrelik Seyitgazi Tepesi Halk Koşusu’nun adı Umut Pina Koşusu olarak değiştirildi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın gerçekleştirdiği Pina Projesi kapsamında Marmara Denizi ekosisteminin hayata döndürülmesi için büyük bir önem taşıyan deniz canlısı pinaya dikkat çekildi. 15 ve 5 kilometrelik koşularda 18 yaş altı koşuculara izin verileceği belirtilirken, diğer uzun soluklu koşulara 18 yaş altı kabul edilmeyecek.

Haber: M. Nur Uysun