Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuşcenneti’nin A Sınıfı Diploması yenilenecek

Doğa Koruma Milli Parklar

Doğa Koruma Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürü Ali Bozkurt ve Avrupa Konseyi tarafından görevlendirilen Peter Skoberne, Bandırma Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Doğa Koruma Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürü Ali Bozkurt ve Avrupa Konseyi tarafından görevlendirilen Peter Skoberne’i makamında ağırladı. Kuşcenneti Milli Parkı’nın ve içinde yer alan eşsiz kuş türlerinin en iyi şekilde korunduğunu belgeleyen ve Avrupa Konseyi tarafından verilen “A Sınıfı Diploma”nın yenilenmesi hakkında konuşuldu.

MİLLİ PARKIN KORUNMASI İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Kuşcenneti Milli Parkı’nın Türkiye’deki diğer Milli parklardan farklı özel bir yeri olduğunu belirten Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Bandırma Kuş Cenneti Milli Parkı kuş zenginliği ve uluslararası koruma standartlarına uygunluğu nedeniyle Avrupa Konseyi tarafından 1976 yılında “A Sınıfı Diploma” verilen ülkemizdeki ilk ve tek milli parktır. Doğal yaşam için büyük önem arz eden bu doğa harikasının diplomasının yenilenmesi üzerine şehrimize gelen heyetle bir araya geldik. Doğal mirasımız Milli Parkımızın korunması için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan bahsettik. Nazik ziyaretleri için Doğa Koruma Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Ali Bozkurt ve Avrupa Konseyince görevlendirilen Peter Skoberne ile beraberindeki heyete teşekkür ediyorum.”dedi.

Haber: Mihriban Nur Uysun