Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuş Dedektifi gözünden “Kanatlı Uygarlık”

32. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti

32. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Kuş Dedektifi Emin Yoğurtçuoğlu’nun, “Kuşlar: Kanatlı Uygarlık” söyleşi gerçekleştirildi.

32. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Türkiye’de “En çok kuş türü görmüş kişi” unvanını taşıyan Kuş Dedektifi Emin Yoğurtçuoğlu’nun, “Kuşlar: Kanatlı Uygarlık” ismini verdiği söyleşi Bandırma Nikah Salonu’nda gerçekleşti. Söyleşiye; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Festival Komitesi Genel Sekreteri Bandırma Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten ve vatandaşlar katıldı. 

“16 YAŞIMDA İLK GÖZLEM TURUMU YAPTIM”

Kuşlara ilgisinin çocukken başladığını söyleyen Yoğurtçuoğlu, “Çok küçük yaşlarda defterlerime ve kitaplarıma hayalimdeki dünyayı, kuş resimleri çiziyordum. 12 yaşındayken saka ağacında gördüğüm 120 kuşu büyük bir heyecanla defterime not aldım. Eskiden kuşlara merakı olan insan sayılıydı. Bizim zamanımızda Yeşil Atlas vardı. Orada çizdiğim gördüğüm kuşları söyleyip gösterdiğimde bana ‘En genç kuşçu’ ünvanını verdiler. Ben yolumdan vazgeçmedim etrafımdaki kuşları görmeye devam ettim. 16 yaşındayken Türkiye’de ilk gözlem turumu yaparak hayalimdeki gözlemciliğe adım attım. Küçük yaşta bilgim ve yeteneğimle herkesin gözünün önündeydim. Türkiye’de nadir kuş türlerini bulduğum için adımı yurt dışında da duyurdum.” dedi.

“KENDİMİ HİÇBİR YERE AİT HİSSETMİYORUM”

Kuşların özgür ruhlu olmayı hatırlattığını belirten Emin Yoğurtçuoğlu, “20 yaşıma kadar çok kuş türü gördüm. Gözlem gezilerine, konferanslara katıldım. Heyecanla görmek istediğim bütün kuş türlerini hem araştırdım hem peşlerine gittim. Gözlemin beni, bilinenin dışına çıkarttığını gördüm. Kendimi hiçbir yere ait hissetmiyorum çünkü ruhum özgür. Kuşlar bize özgür ruhlu olmayı hatırlatıyor. Dışarı çıktığınızda gökyüzüne bakın, kuşların seslerini duymaya çalışın. Sesleri o kadar güzel ki huzur bulacaksınız.” diye konuştu. 

Herkes tarafından yoğun ilgiyle dinlenen Gözlemci Emin Yoğurtçuoğlu’na Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, çiçek takdim etti.

Haber: Selin Girgin/ M. Nur Uysun