Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuruyemiş cepleri yakıyor

Yeni yıla girerken kuruyemiş

Yeni yıla girerken kuruyemiş tüketmek isteyenler fiyatlara isyan ediyor. Bir ailenin kuruyemiş masrafı 450 lira olarak hesaplandı.
Yeni yılı evde ailesi ile kutlamak isteyenlerin bir numaralı adresi kuruyemiş dükkânları oldu. Bandırma’da kuruyemiş sektöründe faaliyet gösteren Ünal Yılmaz, yeni yıl için alışveriş yapan vatandaşların fiyatları pahalı bulduğunu belirtti. 2023 yılında kuruyemişin çok zamlandığını aktaran Yılmaz, “Vatandaşlar bu yılki fiyatlara tepki gösteriyor. Bu fiyatlar 2024’te daha çok artacak. Bu sene 3-4 kişilik kuruyemiş almak 450 lirayı buluyor.” dedi.
“MÜŞTERİLERİMİZ AZ AZ ALIYOR”
Yılbaşı kutlamaları için lüks kuruyemiş ve karışık çerez tercih edildiğini belirten Esnaf Yılmaz, “Antep fıstığını şuan kilosu 600’yı gördü. 550-600 lira civarında satılıyor. Badem 350 lira, fındık 400, ceviz 280, kaju 400 ve fıstığın kilosunu 190 liradan satıyoruz. Karışık kuruyemişin kilosu 400 ve lüks karışık kuruyemişin kilosu 450 olarak tezgâhlarımızda yerini alıyor. Yılbaşında 3-4 kişilik karışık kuruyemiş masrafı 400-450 lira arasında değişiyor. Müşterilerimiz az az alıyor.” diye konuştu.
Haber: Mihriban Nur Uysun