Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konuyla ilgili açıklama geldi

Eski Şehit Mehmet Gönenç

Eski Şehit Mehmet Gönenç Lisesi’nin yanında bulunan arsadaki ağaçların kesilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Arsada bulunan 6 ağacın okul yapımı için kesilmek zorunda kalındığını ve inşaatın ardından alanda ağaçlandırma çalışması yapacaklarını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, “Gerekli izin belgelerini aldık, atıl durumdaki arsaya Anaokulu yapacağız” dedi.

Eski Şehit Mehmet Gönenç Lisesi’nin yanındaki bir buçuk dönüm arazide bulunan ağaçların kesilmesi çevredeki vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu. Araziyi anaokulu yapılması için Milli Savunma Bakanlığı’ndan devraldıklarına dikkat çeken Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, “Geçtiğimiz yıl ve bu yıl olmak üzere Bandırma’da ciddi anlamda okul yatırımları yapmaktayız. Bu kapsamda 3 tane anaokulu inşaatımız planlanmıştı ve 2 tanesine başlamıştık. 12 derslikli anaokulu için Bandırma’da yer arıyorduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile burayı uygun bulduk. Bununla ilgili gerekli çalışmalara başlamıştık. İhale süreci tamamlandıktan sonra yer teslimi yapıldı ve ilgili firma tarafından bu arsanın üzerine anaokulu inşaatına başlandı.” dedi.

“HALKIMIZ SPEKÜLASYONLARA İTİBAR ETMESİN”

Arazinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlete ait 12 derslikli anaokulu olacağını kaydeden Müdür Aslan, “Okulun yapılacağı arsanın üzerinde şantiye alanına tekabül eden birkaç ağacın kaldırılması gerekiyordu. İlgili müteahhitlik firmasına bu konuyla ilgili izin almasına yönelik tavsiyelerimizi verdik. Ağaçlar da sınır hattına denk gelmiş. Biz devralmadan önce 4-5 yıldan beri atıl durumda bulunan bir arsaydı. Anaokuluyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Şantiyenin hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Halkımız spekülasyonlara itibar etmesin. Buradaki mahallenin ihtiyacı olan bir okul yapıyoruz.” diye konuştu.

“AĞAÇLARI KESMESEYDİK OKUL YAPAMAYACAKTIK”

Bandırma Ortaokulu’nun da yeni okul binası için inşaatına başlanacağını aktaran Müdür Mutlu Aslan, “Bandırma Ortaokulu’nun da ihalesi tamamlandı ve yer teslimini bekliyoruz. Yeni bina yapıldıktan sonra Bandırma Ortaokulu olarak hizmete girecek. Bu arsada bir anaokulu bir de ortaokula sahip olacağız. Sadece şantiye alanındaki 2 adet selvi ağacı ve akasya ağaçları kesildi. Eğer ağaçları kesmeseydik okul yapamayacaktık. Okul inşaatı bittikten sonra bahçe düzenlemesinde kesilen ağaçların yerine çok daha fazlasını ekerek yeşillendireceğiz. Mecbur kalmadıkça bizim için tahsis edilmiş olan alanlarda kesinlikle ağaçları kesmiyoruz. Ağaçların kesilmesiyle ilgili izin verip vermeme yetki bizde değil.” dedi.

Haber: Selin Girgin