Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kış lastiği takmayanı para cezası bekliyor

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, 1 Aralık itibariyle başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması için oda üyelerine uyarıda bulundu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlemeleri kapsamında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu 1 Aralık’ta başlıyor. Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, oda üyelerini kış lastiği uygulaması konusunda hazırlıklarını yapmaya davet etti.

“HER SENE BU KONUDA UYARILARIMIZI YAPIYORUZ”
Kış lastiği zorunluluğunun 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında uygulanacağını belirten Başkan Osman Çapar, “Yolcu taşımacılığındaki bütün ticari faaliyetler yürüten araçların zorunlu lastik değişimi başlıyor. 1 Aralık itibariyle kış lastiği uygulaması yürürlüğe girecek. Yıllardır devam eden bir uygulama ve Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası üyelerimizin yüzde 99’u uyarılarımıza istinaden bu uygulamaya uyuyor. Ancak biz her sene bu konuda uyarılarımızı yapıyoruz.”diye konuştu.
LASTİK TAKMAYANA PARA CEZASI
Kış lastiği taktırmayan işletmelere para cezası uygulanacağını belirten Başkan Çapar, “Bölgemizde kar yağışı çok olmadığı için bu uygulama üyelerimize zorunluluk gibi gelebiliyor. Ancak iş, trafik ve yolcu güvenliği için oldukça etkili ve önemli bir uygulama. Birçok alanda çalışan üyelerimiz var. Bu nedenle üyelerimizi bu uygulamaya uymaya davet ediyoruz. Trafik denetlemelerinde kış lastiği taktırmayan işletmelere para cezası uygulanıyor. Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayan işletmelere 2 bin 568 lira civarında bir para cezası uygulanacak.”dedi.
Haber: M. Nur Uysun