Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Konseyi’nin kurslarına Bandırmalılar’dan yoğun ilgi

Bandırma Kent Konseyi ve

Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Nesrin Aydoğmuş İş Atölyesi’nde başlayan kurslar yoğun ilgi gördü. Bandırma Kent Konseyi Genel Sekreteri Kemal Hazal Görkem, “Yerimiz ve imkânımız olsa daha fazla kişiye ulaşmak isteriz.” dedi.
Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi, Nesrin Aydoğmuş İş Atölyesi’nde Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle başlayan kurslar devam ediyor.

Bu yıl kursiyerlerin tek bir kursa kayıt yaptırabildiğine dikkat çeken Bandırma Kent Konseyi Genel Sekreteri Kemal Hazal Görkem, “Bandırma halkına ve çevremizdeki vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu hizmetler dâhilinde her sene halk eğitim ile birlikte açtığımız kursları tekrardan aktif hale getirdik. Her yıl bir önceki yıla göre daha yüksek katılımlı olan kurslarımızı açtık. Dikiş-nakış, tokat baskı, her yıl konser yapan 2 koromuz, Kent Konseyi Kadın meclisimizle iş birliğinde yaptığımız ritim kurslarımız, diksiyon ve tiyatro kurslarımız başladı. Dikiş kursunda 80 kişilik kayıt var. Aslında katılım daha yüksekti ama bu yıl gelen tebligat nedeniyle bir kişi aynı anda birden fazla kayıt olamıyor. Sistem başka kursları alan kişileri otomatikman kayıttan düşürüp tek bir kursa kayıt olanları kabul etti. Yerimiz ve imkânımız olsa daha fazla kişiye ulaşmak isteriz. Yürütme kurulunda ve çalışma gruplarında eğitim verebilecek düzeyde uzmanlaşmış birçok insan var. Programlar çok yoğun ve kurslara talepler çok fazla.” dedi.

BANDIRMA BELEDİYESİ’NİN MALZEMELERİ KULLANILIYOR
Kursların ortalama 8-9 ay sürdüğünü söyleyen Görkem, “Nesrin Aydoğmuş İş Atölyemizdeki malzemelerin bakımlarını Bandırma Belediyesi ile birlikte yapıyoruz ve malzemelerin birçoğu belediyeye ait. Halk eğitime burada kurs verebilecekleri yerleri gösteriyoruz. Vatandaşlar Kent Konseyi’ne gelerek formları dolduruyor. Biz de bu formları halk eğitime teslim ediyoruz. Halk eğitimden sadece eğitmen geliyor. Bizim kurslarımıza halk eğitimden şu anda 4 eğitmen geliyor.” Dedi.
Kurs kapsamında diksiyon kursu ve ritim kursu 5 buçuktan sonra atölyede ve Belediye Meclis Salonu’nda faaliyet gösteriyor.  Tiyatro kursu da gençler ve orta yaş grubu olarak 2 ayrı sınıf olarak çalışıyor. Ekim’de  başlayan kurslar   ortalama 8-9 ay boyunca devam ediyor.
Haber: Selin Girgin