Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Konseyi genel kurulunda Bandırma’nın geleceği için kararlar alındı

Bandırma Kent Konseyi Bilgilendirme

Bandırma Kent Konseyi Bilgilendirme ve Değerlendirme Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Bandırma Kent Konseyi’nin 2024 yılı 1’inci Seçimsiz Bilgilendirme ve Değerlendirme Genel Kurulu Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Bandırma Kent Konseyi’nin çalışmaları ve projelerinin değerlendirildiği kurula; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve STK başkanları katıldı. Kurul, “Ben Bandırma’yım” isimli video gösterimi ile başladı.

“BANDIRMA HEPİMİZİN”

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat açılış konuşmasında konseyin Bandırma için çok önemli bir oluşum olduğuna değinerek” Kent Konseylerinin görevi bulunduğu kentin kültürel, tarihi ve çeşitli değerlerini öne çıkarmak ve bunu desteklemektedir. Biz de Bandırma Kent Konseyi olarak Yürütme Kurulu Üyelerimiz, Gençlik, Kadın ve Engelsiz Meclislerimiz ile birlikte çalışarak bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Şu anki çalışmaların en büyük etkeni ciddi bir ekibin çalışması ile Bandırma’nın sesini duyurmak.
Bandırma Kent Konseyi bu kentin hakkını hukukunu korumak için her zaman sesini çıkaracaktır. Bandırma hepimizin…”dedi.

“KENT KONSEYLERİ BİR MEDENİYET PROJESİDİR”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun,”Belediyler, Kent Konseyleri gibi sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin seçmiş olduğu ortak aklı oluşturacak bir yapıyla yönetilmelidir. Bugün baktığımızda bu genel kurul şu ana kadar Bandırma tarihinde en çok katılımlı genel kurullardan biri. Çünkü Bandırma Kent Konseyimiz gerçekten aktif ve yoğun bir şekilde çalışıyor. Ortak aklı oluşturuyor. Birçok projemizde de yerel yönetim olarak iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Başkanımız heyecanlı, üretken ve aynı şekilde ekibi de heyecanlı ve üretken. Kent Konseyleri bir medeniyet projesidir. Genel kurulunuz hayırlı olsun. Umarım önümüzdeki dönem de birlikte güzel projelere imza atarız.”diye konuştu.

BANDIRMA’NIN GELİŞMESİ İÇİN ÇEŞİTLİ KARARLAR ALINDI

Bandırma Kent Konseyi Türk Halk Müziği Topluluğu, Kadın Meclisi Diksiyon ve Tiyatro Topluluğu ve Ritim Grubu tarafından gösteri sergilendi. Divan Kurulu Başkanlığını Serdar Polat üstlenirken, Divan Kurulu Üyeleri olarak Yürütme Kurulu Üyeleri belirlendi. Bandırma Kent Konseyi’nin bugüne kadar ortaya koyduğu çalışmalar hakkında video gösterimi yapılarak değerlendirildi. Kurulda, Gençlik Atölyesi’nin barınma ulaşım ve benzeri konular ile ilgili hazırladığı çalıştay raporunun
ilgili kurumlara öneri olarak sunulmasına karar verildi. Aynı zamanda Bandırma’nın üretici kadınları için kalıcı bir El Emeği Pazarı’nın kurulması için yerel yönetime öneri sunulması kararı alındı. Bandırma’yı tanıtmaya yönelik çeşitli çalışmalar ve projeler üretilmesine, Bandırma’ya değer katmış kişilerin isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesine ve Bandırma’da yaşanan ara eleman sorunu ile ilgili projeler geliştirilmesine karar verildi.
Türkiye Uzay Ajansı’nın tarafından 2030 yılına kadar kurulacak olan uzay teknolojileri geliştirme bölgesinin Bandırma’da kurulması için girişimlerde bulunulması kararı kabul edildi. Bandırma’da kültürel çalışmaların gerçekleştireleceği bir merkezin kazandırılması ve Bandırmanın il olmasına yönelik toplumsal duyuru ve çalışmaların yapılmasına karar verildi.

Haber: Mihriban Nur Uysun