Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahvenin tadı, zamdan sonra acılaştı

Son dönemde türk kahvesinin

Son dönemde türk kahvesinin tadından çok, fiyatı konuşulmaya başladı. Fiyatlar bir yılda ikiye katlanırken yüzde 10 daha zam geldi. Dolar arttıkça fiyatı artan türk kahvesi, kahve severleri üzdü. Yüzde 25 daha zam geleceğini aktaran bir esnaf, daha az satış yapmaya başladıklarına dikkat çekti.

Sohbetlerin vazgeçilmezi, yorgunluğu dinlendiren türk kahvesine yüzde 10 zam geldi. Dolar arttıkça kahve fiyatlarının da arttığını aktaran bir esnaf, “2023 yılına 250 lira satışla başladık. Yüzde 10 yüzde 12 civarında bir zam geldi ve fiyat 265 liraya yükseldi. Yakın zamanda yüzde 20-25 oranında zam gelmesi bekleniyor. Türk kahvesinin fiyatı maalesef ki 300 liraya yükselecek. Dolar arttıkça fiyatlara zam geliyor. Esnaf olarak bizimde yapabileceğimiz bir şey yok. Uygun fiyata satmaya çalışıyoruz ama yine de müşteri kaybı yaşıyoruz. Gelen zamlar esnaf olarak bizi de etkiliyor. Dükkân kiralarını öderken zorlanıyoruz.” diye konuştu.

“FİYAT ARTTI, TALEP AZALDI”

Vatandaşların açık kahve satışlarına yöneldiğini aktaran esnaf, herkesin bütçesine uygun miktarda kahve almaya başladığını kaydetti. Esnaf, “Yüz gram kahve 26 lira oldu. Müşteriler bütçesine uygun dökme kahve almaya başladı. Esnaf da vatandaşta zor durumda. Fiyat artışından kaynaklı talep azaldı. Kafelerde de durumlar aynı şekilde. Fincan fiyatı maliyetleri arttı. Kafelerde de türk kahvesi satışı azaldı ve fiyatlar 45 liraya kadar yükseldi. Kafelerin zamlara göre maliyet giderleri arttıkça denge kurulmaya çalışılıyor.” dedi.

“ALTIN ALIR GİBİ KAHVE ALIYORUZ”

Marketlerde de durumların iç açıcı olmadığını söyleyen bir vatandaş, evde türk kahvesi bile içmenin lüks olduğunu söyledi. Vatandaş, “Ne kafelerde ne de marketlerde kahve fiyatları ucuz değil. Altın alıyormuş gibi kahve alıyoruz. Bir keyif kahvemiz vardı, zamdan sonra onunda tadı acılaştı. Artık eve 15 20 liralık dökme kahve alabiliyoruz. Halimiz hiç iç açıcı değil.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin