Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınların el emeği ürünleri Bandırmalılarla buluştu

Kadınların hazırladıkları el işi

Kadınların hazırladıkları el işi ürün ve yiyecekler eski belediye binasında Bandırmalılarla buluştu.

Kent Konseyi ve Bandırma Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen “El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri” etkinliğinin açılışına; Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda Bandırmalı katıldı.

Açılışta konuşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve etkinliğin organizatörü İpek Çetinkuş, sözlerine “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganıyla başladı. Çetinkuş, “El emeği alın teri ile büyütüldük. El emeği alın teri ve vefa bizim hayatımızın bir parçası olacak.” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, konuşmasında kadınlar için kalıcı bir el emeği pazarı yapılmasının önemine değindi. Polat, “Alışveriş günleri projeye iyice evrildi. Bunu artık kalıcı bir el emeği pazarına dönüştürmenin zamanı geldi.” diye konuştu.

“KREŞLER KADINLARIN İŞ HAYATINA KATILIMINA DESTEK OLDU”

Etkinlikte kadınların iş hayatına katılmasının önemine işaret eden Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma’da yaptıkları kreşler ile kadın istihdamına katkı sağladıklarını söyledi. Tolga Tosun, “Artık alışveriş günleri gelenek haline geldi. Biz de emekten yana sizlerin yanında olduk. 250 kadınımızın da iş hayatına katılımını sağladık. İki kreş yaparak kadınlarımızın çocuklarını bırakacağı yerler oluşturduk ve kadınları iş hayatına kazandırdık. Olabildiğince bu etkinliklerde sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Bandırma’yı ortak akılla yönetiyoruz, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Gelinen noktada bu etkinlikte 100’e yakın kadınımız stant açtı. Artık kadınlarımız alanlara sığmıyor. Kadınlarımız üretiyor, çalışıyor. Sizlerin her zaman hizmetkârıyız.” dedi.

Yaklaşık 100’e yakın kadının stant kurduğu etkinlik 30 Aralık’a kadar devam edecek. /Haber Merkezi